FREDERIKSHAVN (bt.no): I boksing skal man ha respekt for sin motstander. Alt som trengs er ett heldig treff, så kan selv den mest suverene mester få stifte bekjentskap med stjerner, planeter og den bitre smak av nederlag.

Derfor var Cecilia Brækhus i går alt annet enn ovenpå da hun ble bedt om å karakterisere lørdagens motstander Myriam Lamare (39).

Men Lamare skal selvsagt slås. Hun er snart 40 år, hører opprinnelig til i en lavere vektklasse, har kortere rekkevidde og hun har tapt to ganger mot Anne Sophie Mathis og én gang mot Holly Holm. Kun troverdigheten i Lamares sinte, svarte blikk gjør at hennes utfordring tas alvorlig.

Så snart Lamare er beseiret, begynner arbeidet med å finne enda en utfordrer til Cecilias tre verdensmestertitler i mai. Cecilia Brækhus’ promotor Nisse Sauerland avslører at man fortsatt jobber med å få amerikanske Holly Holm i ringen.

— Vi har, hva skal jeg si, produktive samtaler med Holms manager. Vi forhandler, og vi ønsker å få det til. Jeg sendte siste e-posten til ham for fem dager siden, sier Sauerland til BT.

- Håper på Holm i år

Holm har vært noe av en besettelse for Cecilia Brækhus. Amerikaneren var mester da Brækhus klatret hurtig mot verdenstoppen. Men det har vist seg vanskeligere å få rødtoppen fra Albuquerque til å forlate New Mexico enn det er å få en vareheis til å gå sidelengs. Selv ikke da Brækhus laget en video hvor hun utfordret henne til kamp på svært direkte vis, ville Holm møte henne. I stedet meldte hun overgang til kampsporten MMA, for å slåss i bur med de fleste midler. Holm har offisielt lagt opp som bokser, men Sauerland har ikke gitt opp troen.

— Døren er ikke stengt for den kampen. Vi håper å få det til i år.

Men dersom Holm ikke lar seg lokke, ser det vanskeligere og vanskeligere ut å finne verdig motstand for Brækhus. Selv hvis man kikker i vektklassen over og under Cecilias weltervekt, kryr det ikke av potensielle kandidater. I alle fall ikke hvis man er ute etter troverdig matching.

Mathis enda en gang

Sauerland er bare delvis enig.

— Det går an å få til en dobbel tittelkamp mot Mathis. Ellers har vi Christina Hammer, og et par latinamerikanske fightere.

- Hva med svenske Hanna Svensson?

— Det kan være en mulighet. Hun er nå i vår stall.

Mathis har Cecilia Brækhus for lengst slått. Hun hører egentlig hjemme i vektklassen over Cecilias. Svensson er i klassen under, der er også Ana Laura Esteche, som er den ene av latinamerikanerne Sauerland sikter til.

- Topp hylle

Bak dem er det tynt. Tynt, gammelt, frynsete og for dårlig. I alle fall målt mot Cecilia Brækhus.

- Du har forsvart titlene dine tolv ganger. Hver gang med suksess. Hvordan klarer du å motivere deg?

— Vi finner hele tiden nye motstandere fra topp hylle. Dessuten leter jeg hele tiden etter å forbedre meg den ene, lille prosenten. Jeg ønsker å utvikle meg, og får utrolig mye støtte hjemmefra. Det motiverer meg.

- Promotoren din jobber igjen med å få til en kamp mot Holly Holm. Hva tenker du om det?

— Jeg overlater det til ham. Jeg kan ikke bruke tid på et denne gangen, det var ikke moro da hun trakk seg sist. La meg si det slik: Jeg har ingen forhåpninger.

- Hvis vi nå ser for oss at du slår Lamare. Hva er så planen din etter det?

— Jeg må konsentrere meg om denne kampen. Nå har jeg tunnelsyn. Så får vi ta alt det andre senere.