_Z2A3197.JPG Foto: TOR HØVIK
_Z2A3306 (2).JPG Foto: TOR HØVIK

En pressekonferanse foran en boksekamp er ikke stedet for å dyrke ydmykhet og måtehold. Det er store ord, selvtillit og utilnærmelighet som gjelder.

Torsdag sparte likevel Cecilia Brækhus og Myriam Lamare på konfekten til de individuelle intervjuene etter fellesseansen. På podiet hersket tilsynelatende respekt mellom lørdagens kombattanter, etterpå tillot de seg å snakke om hverandres svakheter. Lamare for eksempel slik da BT avsluttet intervjuet med et høflig «good luck».

— Dette handler ikke om «luck». Det handler om hardt arbeid, sa hun og ga BTs utsendte det samme harde blikket hun tidligere hadde forsøkt å psyke Cecilia Brækhus ut med.

Brækhus virket derimot ikke nevneverdig vettskremt.

— Hun er en sterk allroundbokser. Men hun har sine svakheter.

- Hva har du merket deg?

— Hun er veldig glad i å gå fremover. Da åpner hun seg. Vi er veldig forskjellige som boksere, understreker Cecilia.

Lamare har tidligere i karrieren tapt to ganger mot Anne Sophie Mathis og har også fått stryk av Holly Holm. Cecilia Brækhus har tidligere beseiret Mathis klart. Lamare vil ikke være med på at dette kan bidra til å illustrere styrkeforholdet de to i mellom.

— Jeg var syk da. Syk og ikke i optimal form. Likevel fikk de begge to meget tøffe matcher mot meg.

- Nå, da, hvordan er formen nå?

— Nå er jeg i mitt livs form, mener Lamare.

- Har du identifisert svakheter hos Cecilia?

— Ja.

- Hvilke da?

— Det er min hemmelighet.

Lamare er vesentlig kortere og i utgangspunktet lettere enn Brækhus. I boksing er det en avgjort fordel å ha lengre rekkevidde med armene, da har man mulighet til å kontrollere tvekampen fra avstand. Lamare fester seg ikke ved det.

— Det er ikke noe problem for meg, det. Dette er jobben min, det skal jeg håndtere.