OSLO (Aftenposten.no): Bergensjenta beskriver 39-åringen som en skikkelig råtass. Hun har stor respekt for veteranen hun skal måle krefter med.

— Som proff er en hun et forbilde og har opparbeidet seg stor status i Frankrike. Hun er definitivt en profil. Jeg har kjent henne siden jeg begynte med kvinneboksing, forteller Brækhus på pressekonferansen i Viasats lokaler i Oslo mandag.

Videohilsen

TV-kanalen viste en videohilsen fra Lamare.

«Forberedelsene mine har vært komplette. Vi har variert sparring. Jeg har aldri hatt en så komplett forberedelse som dette. Jeg er først og fremst et idrettsmenneske i sjelen. Det vil ikke være noen tvil om hvor stor denne kampen vil være for de som ser på».

— Jeg gleder meg, kommenterte Brækhus da hun så dette på skjermen.

Lamare har gått 23 kamper som profesjonell og vunnet 20 av dem, 10 på knockout.

Cecilia Brækhus er ubeseiret på sine 23 tidligere kamper. Den hardslående bergenseren har beltene i weltervektklassen hos de fire store forbundende WBA, WBC, WBO og WPBF.

- Bedre enn mennene

Bergensjenta tilhører det tyske managementet Sauerland. Sjefen Nisse Sauerland er seierssikker foran duellen i Danmark. Gongongen går klokken 22.45. — Brækhus er planetens beste bokser, sier Nisse Sauerland og ser bort på Brækhus.

Han er ikke redd for å gi verdensmesteren favorittstempelet.

— Hvis det en bokser der ute som kan gi henne et tøff fight, er det Myriam Lamare, men Cecilia er den beste bokseren vi har, bedre enn mennene. Jeg tenker på teknikken. Hun har finesse i ringen. Kanskje motstanderen har en stor plan, men det tror jeg ikke, sier manageren hennes.