25 år gamle Alexander Hagen bokser sin fjerde proffkamp i Frederikshavn i morgen. Han har reist seg igjen etter kyssesyken som satte ham helt ut.

- Jeg lå rett ut i sengen i én måned, sier flekkefjæringen. Han orket ingenting.

Hagen merket ubehaget allerede i den andre kampen, som gikk 8. desember i 2012. - Jeg kjente at jeg begynte å kaldsvette mens jeg varmet opp. Da oppgjøret var over og jeg hadde vunnet, var jeg totalt ferdig. Jeg har aldri hatt så mye feber i mitt liv og måtte nesten bæres ut i bilen.

Alexander Hagen i sin første proffkamp mot Nikola Matic, som han vant etter fire runder. Foto: METTE BUGGE

Han trodde ikke da at det nesten skulle gå ett år før han var tilbake i ringen igjen. Lett-tungvekteren fikk påvist kyssesyken etter mye om og men.- Etter en måned i sengen prøvde jeg å trene, men ble dårlig med en gang og måtte kutte ut helt. Jeg var veldig i tvil om karrièren var over, men jeg hadde bare lyst til å bokse.

Han ble frisk.

19. oktober i fjor var han tilbake og slo en danskiraner. Nå er det Roma Javoev fra Georgia, med base i Tyskland, som er motstander. Han har fem kamper, tre seire, én uavgjort og ett tap.

- Javoev er ingen dårlig bokser. Dessuten er han southpaw, som betyr at han bokser med høyrebeinet foran. Det viktige for meg blir å få mitt bein på yttersiden, slik at jeg får kontroll på hans sterkeste side.

Karrieren foran seg

Hagen føler at han knapt har begynt på proffkarrieren sin.

- Jeg håper å ta nye steg, og så får vi se om noen år hvor bra det blir. Det lange oppholdet på grunn av kyssesyken var ikke noe trumfkort, ei heller tre kamper i løpet av halvannet år, men nå er jeg tilbake.

Sørlendingen trenes av Max Mankovitz i Oslo Bokseklubb. Den tidligere studenten på nordiske studier er utøver på heltid.

- Det er viktig at jeg får trent mye, men også hvilt. Det går rundt økonomisk ved hjelp av noen sponsorer og klubben min.

Lærer av Brækhus

Av Sauerland får han et beløp for å bokse, uavhengig av seier og tap. Seier øker markedsverdien.

-  Hvordan er veien videre?

- Jeg synes jeg ennå ikke har konvertert ordentlig til en proffstil fra amatørtiden. Jeg er litt for lett på bena. Kampen lørdag vil bli et mer definitivt øyeblikk for meg. Dessuten går den over seks runder. Da får jeg mer tid på meg. I fortsettelsen håper jeg på mer kontinuitet i kampprogrammet,

Når Hagens kamp er over, setter han seg ringside for å se på «stallkamerat» i Sauerland, Cecilia Brækhus.

- Jeg lærer mye av det. Hun har en veldig fin teknikk. Jeg ønsker å bli som henne. Like god.

Alexander Hagen

Født: 5.11.1988.

Oppvokst: I Flekkefjord.

Bor: Løren i Akershus.

Klubb: Oslo Bokseklubb.

Vektklasse: Lett tungvekt, 79, 4 kg.

Meritter: 100 kamper som amatør, tre NM-gull som senior. Tre proffseire.