TRONDHEIM (adressa.no): Bortekampen mot gamleklubben var den første 19-åringen så etter da terminlisten for Kolstads første elitesesong kom i sommer.

— Det er en helt spesiell kamp for meg, som jeg har gledet meg lenge til. Det hadde vært fantastisk å komme tilbake til Terningen Arena og vise meg frem på hjemmebane, sier Liaba, som er vokst opp på Elverum – og står bokført med både sluttspillgull og ligamedalje med Elverum.

Tommelen ut av ledd

Etter lite spilletid mente unggutten at Kolstad i 1.divisjon var det beste alternativet foran fjorårssesongen. I Kolstad har storskytteren blitt gitt en sentral rolle, men mistet deler av opprykkssesongen med en tommelskade. Det er en ny skade i samme tommel som gjør at Liaba er svært usikker til søndagens bortemøte med den regjerende sluttspillmesteren.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Steffen Stegavik er tilbake i Elverum. Her i Kolstad-drakt fra 2013. Foto: KIM NYGAARD

— Jeg skulle bare skyte på trening da det skjedde. Jeg fullførte skuddet og kjente at tommelen hadde kommet ut av ledd. Ronald (Putans journ anm.) sto veldig nært og fikk satt den på plass, sier Liaba til adressa.no om skaden.Både Liaba og resten av Kolstad-leieren fryktet et nytt langvarig skadeavbrekk, men røntgenbilder viste at skjelettet var intakt. Mandag utførte Kolstads medisinske apparat tester av tommelen, uten å avdekke båndskader. Likevel kan årets høydepunkt for Liaba, som attpåtil fyller 20 år på søndag, ryke.

— Jeg har fått beskjed om å holde meg i ro denne uken. Jeg hadde spilt med smerter hvis dette hadde vært opp til meg. Men det er ikke jeg som avgjør om jeg blir klar, sier Liaba.

Les mer: Kolstad rever i filler i eliteseriedebuten

Avgjørelse torsdag

Hans storspill var det eneste lyspunktet i en ellers blytung affære, da Kolstad tapte 21-34 i serieåpningen mot Halden. Mishels Liaba var en av få som tok ansvar defensivt og bidro med hele ti scoringer fremover i banen.

Basert på lagets aller første eliteserieopptreden vil Liaba bli svært savnet – dersom han mister kampen mot et Elverum-lag som kvalifiserte seg for mesterligaen forrige helg.

— Da er det en mulighet for de andre til å så frem. Men det er helt klart at han hadde en fantastisk kamp sist og er en viktig spiller for oss, sier Kolstad-trener Stian Gomo.

Han er pessimistisk med tanke på å se Liaba på parketten på søndag.

— Han kan ikke være med hvis han ikke trener. Han må få med seg treningene fredag og lørdag, skal han være spilleklar til søndag. Det blir tatt en stilling på torsdag, når det medisinske teamet kjører noen tester, sier Gomo.

- Kan ikke ha lagkameratene med seg hele tiden

Kolstad-treneren vil ikke ta noen sjanser med nøkkelspilleren, selv om Liaba ønsker å gjøre alt han kan for å bli klar til en eventuell Elverumsretur.

— Det er den kampen han har gledet mest til, så det blir kjedelig hvis han ikke får spille. Men det er en del av gamet. Jeg synes ikke det ser veldig lyst ut, sier Gomo og fortsetter:

— Mishels er en spiller vi skal verne om, det kommer flere kamper utover. I tillegg er det en landslagssamling i oktober som vi håper å se ham på. Blir vi for ivrig kan vi komme i den posisjonen at tommelen kan kronisk hoppe ut av ledd. Da blir det vanskelig å ha Ronald Putans i nærheten hele tiden, sier Gomo.