Camilla Herrem hadde satt seks baller i nettet mot Russland, men bommet da Norge kunne utligne russernes ettmålsledelse. Det var bare sekunder igjen av andre ekstraomgang da hun lobbet ballen over keeperen som kom rusende ut mot henne. Alle i Future Arena holdt pusten, men så at ballen aldri fant veien til nettmaskene. Skuddet gikk utenfor, og Russland kunne juble for OL-finalen der Frankrike blir motstander. Norge må spille bronsefinale mot Nederland i stedet.

Dette lobbforsøket ble skjebnesvangert. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

— Jeg føler at jeg egentlig gjør det rette valget, men ballen går forbi. Den er tøff, den er hard å svelge. Man føler man ødelegger for alle, sier Camilla Herrem som lå utrøstelig på banen da det ble klart at OL-finalen røyk.

Da thrilleren av en håndballkamp var ferdig, viste lystavla 38-37 til russerne.

(Krever innlogging)

Føler at hun har sviktet lagvenninnene

Camilla Herrem leter etter ordene og kjemper mot gråten når hun skal sette ord på semifinaletapet. Trøsten fra lagvenninnene hjelper ikke.

— De er søte, de. Jeg hadde jo sagt det samme som dem, at vi er et lag, at jeg skal prøve å glemme det, men det er vanskelig. Man føler at man svikter. Det er det tyngste, sier 30-åringen.

Camilla Herrem tror ikke hun får sove etter semifinaletapet mot Russland. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Hun har sett skuddet på TV og forklarer avslutningen der hun hoppet inn fra venstrekanten slik:

— Jeg følte meg sikker på lobben. Den går inn ni av ti ganger. Jeg føler at jeg har ro, at jeg gjør det jeg skal. Det er irriterende at den ikke går inn, men jeg kan dessverre ikke gjøre noe med det akkurat nå.

Trodde på scoring

Heidi Løke var sikker på at ballen gikk inn da den gikk i en perfekt bue over russernes målvakt.

— Jeg trodde den gikk inn, men hallo, vi skulle avgjort lenge før det. Vi er skuffa, alle sammen. Vi henger ikke sammen i forsvar, men vi kjemper oss inn i kampen igjen. Da det ble ekstraomganger, var jeg sikker på at vi skulle ta det. Jeg er bare kjempeskuffa nå, jeg har ikke så mye å si, sa Løke med tårevåte øyne.

Skuffelsen over å ikke prestere på det nivået de vet de kan i forsvar når det gjelder som mest, var enorm blant spillerne som tappert møtte pressekorpset etterpå.

— Vi blir for flate og gjør basic forsvarsfeil. Vi kjemper til siste slutt, men vi starter litt for sent, oppsummerer Marit Malm Frafjord.

— Kan bare drite i søvnen

Så skryter hun av angrepsspillet – og Camilla Herrem.

— Camilla gjør en kjempekamp og er viktig for at vi holder følge. Det er kjedelig å misse på den siste sjansen, men vi skulle ha avgjort lenge før den lobben. Jeg har ting i forsvar som jeg kommer til å tenke på i natt jeg også, sier Malm Frafjord.

I RIO: Anne-Marit Dahl.

Tankene ville garantert svirre hos Camilla Herrem.— Jeg kan bare drite i den søvnen der. Det blir vanskelig. De andre støtter og er hyggelige, men ingenting kan trøste akkurat nå, sa Camilla Herrem før hun ruslet tilbake til garderoben.