RIO DE JANEIRO: Henrik Ingebrigtsen (25) ble satt opp i heat med sju løpere som hadde bedre tid enn ham (3.34,57) på 1500-meteren tidligere denne sesongen, blant dem Asbel Kiprop fra Kenya med 3.29,33 som sesongbeste.

I heatet var også Charlie Grice. Briten var løperen som mente han ble så hindret av Filip Ingebrigtsen i tirsdagens kvalifisering at han kort før mål mistet sin plass blant de seks beste som gikk til semifinalen. Samtidig som dommeren på banen disket Filip Ingebrigtsen like etter løpet, tildelte de Grice billett til semifinalen.

Ble nummer 11

I nattens semifinaler var det 13 løpere i begge heatene. De fem beste i hvert heat gikk direkte til lørdagens finale, det samme gjorde de to øvrige løperne med best tid.

Henrik Ingebrigtsen, som ble nummer fem i finalen i OL i London for fire år siden, kom greit i gang og la seg innvendig ved listen på en 8-9. plass den første runden. Han beholdt den posisjonen også midtveis i løpet, det var ikke stor fart.

Runden fra mål ble tempoet skrudd opp. Da falt Ingebrigtsen bakover og endte til slutt på 11.-plass. Dermed var OL over for Henrik Ingebrigtsens del. Kiprop vant heatet på 3.39,73. Charlie Grice kapret den siste finalebilletten.

— Semifinaler i OL er rettferdige. Det er lavt tempo i starten, så økes farten etter hvert. Er du god nok, går du til finalen. Jeg kjente tidlig at dette ble håpløst og var ikke god nok, sier en oppriktig Ingebrigtsen til Aftenbladet.

- Målet ditt var å gjennomføre OL uten å tabbe deg ut, klarte du det?

-Tja, jeg ville jo gjort det bedre, men jeg løp så fort jeg klarte, svarer Henrik og legger til at han er sikker på at broren Filip ville avansert til finalen dersom han ikke hadde blitt disket tirsdag.

Henrik Ingebrigtsen var sjanseløs i semifinalen på 1500-meter. Foto: NTB SCANPIX

Slet med skade

Henrik Ingebrigtsen fra Sandnes har som kjent slitt med både en strekk i låret og et ødelagt ledd i en tå siden februar. Smertene har vært så ille i oppkjøringen at han har fått bedøvende sprøyter både før treninger og løp.

Skadene har også medført at han ikke har fått trene med verken riktig kvalitet eller skikkelig kontinuitet. Derfor hadde han som mål å komme igjennom OL uten å «drite seg ut», som han sa til Aftenbladet tidligere i uken.

Ingebrigtsen skal operere tåen like etter at han kommer hjem fra Rio og har allerede begynt å tenke på neste sesong.

— Slik kroppen er nå, kostet nok forsøket tirsdag mer enn jeg trodde. Det var egentlig det verste som kunne skje, slik løpet ble nå. Det var ikke bra nok, og jeg følte meg frustrert og hjelpeløs underveis. Men jeg skal komme så sykt tilbake, forsikrer Ingebrigtsen og forklarer at han kan være i full trening igjen 10 uker etter operasjonen, sa han.