Sportslig er Viking i medgang om dagen, på tross av at klubben har en av eliteseriens tynneste spillerstaller. Både salg og skader gjorde at bare 14 fra A-laget var med mot Start forrige uke.

Kjell Jonevret har denne uken kunne glede seg over at Joackim Jørgensen er tilbake og med i troppen mot Haugesund fredag kveld.

Men ikke før den ene er tilbake fra skade, havner en ny mann på skadelisten. Zymer Bytyqi er med kamptroppen til møtet med Haugesund, men det er høyt usikkert om han kan spille.

Ryggsmerter

Da Bytyqi skulle reise seg fra sofaen onsdag kveld, låste ryggen seg.

— Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde. Jeg har aldri opplevd noe likende før. Om jeg får spilt mot Haugesund vet jeg ikke, men jeg skal gjøre mitt beste for å få vært med, sier Bytyqi.

Torsdag trente han først rolig på sykkel, før han overvar resten av økten sammen med Anthony Soares – som er skadet på ubestemt tid på grunn av en hjernerystelse han pådro seg for over én måned siden.

Også Indridi Sigurdsson har slitt litt denne uken. Han trente ikke for fullt mandag og tirsdag, og gikk av på siste del av torsdagens økt for å spare seg til kamp. Islendingen ble stiv i ryggen mot Start, men regner med å spille mot Haugesund.

Jørgensen i ny rolle?

At Jørgensen er tilbake gir Jonevret større muligheter sentralt på midten. Men «Kjelle» utelukker ikke å fortsette med Makthar Thioune og Vidar Nisja sentralt på midten, etter den gode prestasjonen mot Start.

Om Sigurdsson ikke skulle være kampklar fredag, kan Jørgensen også spille ved siden av Karol Mets i midtforsvaret.

— Vi må bare se an status på morgenøkten fredag før vi bestemmer oss, sier Jonevret.

Viking stiller trolig med dette laget: (4-4-2) Iven Austbø – André Danielsen, Karol Mets, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen – Steinthor Thorsteinsson, Vidar Nisja, Makthar Thioune, Samuel Adegbenro – Suleiman Abdullahi, Jon Dadi Bödvarsson