VALLE (aftenposten.no): Det var møte i sportslig utvalg på Valle onsdag formiddag, der veien videre skulle drøftes.

Det var knyttet stor spenning til om Martin Andresen ville få fortsatt tillit som trener, etter en rekke begredelige resultater.

Etter drøyt fire timer med møtevirksomhet kom Andresen, leder i sportslig utvalg Håvard Lunde og styreleder Åge Petter Christensen ut i solskinnet på Valle. Andresen forsøkte seg først med en finte på det store pressekorpset som ventet og satte seg i bilen uten å gi kommentarer, men så trådde han ut for å svare på spørsmålene.

— Vi vil at Martin skal fortsette, og har tro på det han har presentert her i dag , sier Christiansen til aftenposten.no etter møtet.

Skal avlaste Andresen

Han bekrefter at de ser på løsninger for å avlaste Andresen. VIF-treneren har hatt mange arbeidsoppgaver siden sportsdirektørstillingen i klubben ble ledig, og har ytret et ønske om å få lettet litt på arbeidsmengden. Å hente inn en ny sportsdirektør, har vært trukket frem som en mulig løsning.

På møtet kom man frem til å justere VIFs spillestil. Andresen har hele veien vært opptatt av at Vålerenga skal fremstå attraktive og utviklende i stilen. Nå skal ambisjonsnivået senkes, fordi man innser at spillerne ikke har ferdigheter til å takle dagens spillestil.

- Vi skal spille mer kynisk. Akkurat nå er vi ikke gode nok til å spille den stilen vi ønsker å gjennomføre. På lang sikt har vi troen på den stilen som vi har prøvd å få inn , sier Martin Andresen.

Endring av spillestil ble altså presentert som grepet for å snu den vonde trenden for Vålerenga. På spørsmål om det er nok for å løse klubbens problemer, svarer Håvard Lunde:

— De tiltakene vi setter inn, er det vi har tro på at skal gi resultater.

Styreleder Christiansen bekrefter likevel at det skal gjøres flere grep internt, men vil ikke gå ut med disse ennå.

Listen skal senkes

Lunde forteller at sportslig utvalg har hatt en grundig evaluering. Spillere, trenerapparat og ledelse har alle fått presentert sitt syn på situasjonen i klubben. Han mener en justering av spillestil er nøkkelen for å få tilbake troen på prosjektet.

- Spillerne har fortsatt lyst til å spille på den måten som Vålerenga skal spille, men akkurat nå er vi ikke gode nok , sier han.

— Hvis vi setter listen på 2 meter, så river vi. Men hvis vi senker listen til 1, 50 meter, så klarer vi det kanskje. Det er det vi gjør nå. Vi senker ambisjonsnivået i måten vi spiller på til et nivå spillerne behersker. Det vil gi selvtillit. Så kan vi heve listen litt etter hvert, beskriver Lunde.

— Det kommer også opp mange spennende spillere fra ungdomslagene. Der bærer prosjektet absolutt frukter, det er bare på A-lagsnivå at vi ikke har fått det helt til, fastslår han.

Krever profesjonalitet

Som Aftenposten har fortalt tidligere, skal tilliten til Andresen over lengre tid ha vært svært tynnslitt. Dagens spillergruppe skal være splittet i synet på treneren.

— Det som er helt sikkert. Enhver som ønsker å spille for Vålerenga vet at det ligger et krav i bunn; minsteinnsats, minsteprofesjonalitet. De som har lyst til å være med og kjøre et ordentlig løp videre, er velkomne til å være med. Er det noen som føler de ikke fyller de skoene, så får de kanskje finne noe annet å gjøre, sier Lunde.

Andresen for at ledelsen gir ham fortsatt tillit.

— Det er positivt at de står så godt i den stormen som er. I mange fotballklubber ville de bare tatt kortsiktige og feige løsninger, sier han.

Neste mandag blir første mulighet til å rette opp inntrykket for Andresen og Vålerenga. Da møter de Aalesund på Ullevaal.