SANDEFJORD — VÅLERENGA 3-1:

- Vi blir dømt ut av cupen, sa manageren til Aftenposten da han skulle forklare det forsmedelige 3-1 tapet i hvalfangerbyen.

På jobb på klubbkontoret i Mandalskameratene (MK) ser Tore Hansen ingen grunn til å kommentere uttalelsene fra Andresen.

— Jeg er veldig trygg på at de gule kortene som ga utvisning på deres spiller er korrekte, og det har også to veiledere fra fotballforbundet støttet meg i da kampen ble evaluert, forklarer Hansen.

Dommeren, som har gjort kometkarriere som pipeblåser, mener det var en artig kamp å dømme, men at han selv ikke gjorde noen kampavgjørende feil.

- Jeg skal selvfølgelig studere situasjonene i etterkant og lære av det som kan læres av. Men som sagt er jeg ikke i tvil om at jeg dømte riktig , fortsetter Hansen. Da tenker han også på situasjonen der Marcus Pedersen gikk i bakken innenfor 16-meteren like før slutt.

— Marcus blir meid ned og at ikke vi får straffe er helt forferdelig. Det er mulig vi blir satt opp med dommere fra lavere divisjoner. Ikke vet jeg hvor han dømmer til vanlig. Men vi ble i hvert fall dømt ut av cupen, gjentok Andresen overfor Aftenposten.

Det er ikke første gang denne sesongen Tore Hansen får oppmerksomhet for dømmingen sin.

Da Hansen dømte Haugesunds møte med Molde i andre serierunde, godkjente han et omdiskutert mål. Reprisene fra kampen viste at Haugesunds andre scoring aldri krysset målstreken.

Neste oppgjør han fikk tillit i, kom den ferske eliteseriedommeren i fokus etter å ha unnlatt å blåse offside i forkant av Aalesunds 1-0-scoring mot Odd.

- Du sa etter Aalesundkampen at du håpet å ikke havne i medias søkelys igjen, fordi det var et godt tegn på at du hadde gjort en god jobb. Hva tenker du om det i dag?

— Jeg er mer i Martin Andresens søkelys, enn medias. Jeg følte kampen gikk bra, og hans uttalelser ønsker jeg ikke å kommentere, gjentar Hansen.

Dommerkonsulent Håkon Bondal var en av Hansens to veiledere under cupkampen. Han ønsker ikke å kommentere dømmingen overfor media.

- Det er en sak mellom Tore Hansen, Fotballforbundet og meg hvordan jeg ser på hans dømming av kampen. Tenk om jeg skulle kommentere hver eneste kamp og avgjørelse med alle aviser hver gang, sier Bondal, og lar resten av setningen henge i luften.

Informasjonsrådgiver i fotballforbundet, Yngve Haavik, tror ikke det blir opprettet sak på Andresens uttalelser etter kampen.

— Det er lov å kommunisere uenigheter. Tradisjonelt går skillet i slike tilfeller på om uttalelsene sår tvil om dommerens integritet, og det ser jeg ikke at det gjør med de sitatene du refererer til, mener Haavik.