Sandefjord — Vålerenga 1-1 (3-1 e.e.o.)

Det var lite stemte som for Martin Andresens menn i Sandefjord og selv om de haltet seg til ekstraomganger ble vertene som tok seg videre til 4. runde.

I løpet av de siste to minuttene før pause klarte Vålerenga å pådra seg rødt kort og havne under etter en heldig Sandefjord-scoring på straffe. Det så mørkt ut for Oslo-laget, men selv med én mann mindre klarte de å kvittere etter hvilen. Det hjalp imidlertid ikke.

For i ekstraomgangene var det slutt på kreftene for Kristofer Hæstad og kompani. Dermed kunne Jo Sondre Aas og Martin Brekke til slutt sikre en velfortjent 3-1-seier til Sandefjord.

Helt mørkt for VIF

Etter en litt tafatt først omgang gikk alt i stå for Vålerenga like før pause. Først klarte Martin Pusic å pådra seg sitt andre gule kort for kvelden. Kroaten hadde knapt rukket å smelle igjen garderobedøren bak seg før gjestene havnet i mer trøbbel.

Unggutten Nicolai Næss mistet oversikten et lite sekund og inn bak ryggen hans forsvant Cato Hansen. Da VIF-stopperen skjønte hva som var i ferd med å skje hadde han ingen andre muligheter enn å legge Hansen i bakken og gi vertene straffespark. For å gjøre det ekstra ille for Vålerenga gikk Alexander Gabrielsens straffespark i tverrliggeren, ned i ryggen på Lars Hirschfeld og i mål.

Marcus Pedersen entret gresset etter hvilen og midtveis i omgangen var det nettopp han som sikret 1-1. Det holdt til ekstraomganger, men der var det også stopp for Oslos beste menn.

Sjansesløseri

Ekstraomgangene var ikke en gang minuttet gammel da vertene fikk en av tiårets største sjanser. Innbytter Jo Sondre Aas kom alene med keeper, men Hirschfeld fikk slått avslutningen i stolpen. Returen fikk imidlertid Martin Brekke rett i beina på åpent mål. Hele stadion reiste seg og jublet for mål og speakeren satte på jubelmusikk over anlegget, men ballen klarte Brekke å sette utenfor stolpen fra fem meter.

Hjemmelaget bare fortsatte å pøs på. Det var tverrliggertreff, stolpetreff og redninger på strek, men i mål ville ikke ballen. Ikke før Jo Sondre Aas fikk ta ned ballen helt alene på bakerste og hamre den i nettet til ellevill jubel fra de 1500 hjemmesupporterne.

Rett før slutt kunne også Martin Brekke få sin nettkjenning og sikre 3-1. Dermed er Sandefjord videre i cupen og Vålerenga ute.