Sandefjord-Vålerenga 3-1

(SANDEFJORD (Aftenposten.no): Da Sandefjord fikk Vålerenga i cupens tredje runde kilte det ekstra godt i magen på 22 år gamle Kristian Brix.

Backen har tolv år bak seg i Oslo-klubben, men i kveld måtte gammelt vennskap legges til side.

— Jeg har ikke tenkt så altfor mye på det, men da jeg hilste på gamle kjente i spillertunnelen før kampen, kjente jeg at vet var litt spesielt, sier han.

Etter kampen var følelsen enda mer spesiell.

Fikk sin revansje

For etter 120 minutters fotball var det til slutt Sandefjord som kunne juble for avansement i cupen. Kaptein Alexander Gabrielsen ga vertene ledelsen på straffe like før pause. Da hadde allerede VIFs Martin Pusic fått marsjordre etter to gule kort.

Vålerenga kjempet seg likevel tilbake i kampen etter hvilen og reduserte ved Marcus Pedersen. I ekstraomgangene gikk imidlertid Vålerenga energitomme og Jo Sondre Aas og Martin Brekke kunne til slutt sikre 3-1-seier.

- Det er veldig moro, stråler Brix.

— Men det er klart det er spesielt. Jeg har vært i Vålerenga siden jeg var åtte år, og hvis ikke vi skal vinne cupen, så hadde jeg håpet at Vålerenga hadde gjort det. Det er klubben i mitt hjerte, sier han.

- Men allikevel så er det litt godt å slå dem?

— Ja, det er klart det smaker litt ekstra godt når jeg kanskje ikke fikk den sjansen jeg fortjente da jeg var der. I dag beviste jeg at jeg holder nivået, sier han.

Strålende Sandstø

En annen som var fornøyd med seieren var Sandefjord-trener Arne Sandstø.

— Helt strålende. Det var deilig, sier han.

— I 1. omgang er vi veldig bra, opp mot vårt aller beste. Etter pause viser Vålerenga at de er litt smartere enn oss, men vi holder stand og klarer til slutt å utnytte de mulighetene vi får.

— Hvor langt kan dette gå?

— Det er det ingen grenser for. Med den førsteomgangen vi har i dag, så kan det gå hele veien. Det er ikke mange lag i Norge som er bedre enn Vålerenga, sier Sandstø.