VALLE (aftenposten.no): Sesongen 2010: Vålerenga storspiller, tar 41 av 45 mulige poeng og taper ikke én kamp hjemme på ”fortet” Ullevaal. VIF scorer 69 mål på 30 kamper, desidert flest i serien.

Det blir sølv, 7 poeng bak Rosenborg.

Mye takket være målgarantisten Mohammed Abdellaoue, som med 15 mål på 20 kamper før han forsvinner til Hannover tidlig i august er seriens toppscorer helt til Moldes Baye Djiby Fall scorer på straffespark i siste runde.

Men uten ”Moa” fortsatte VIF å score:

Martin Andresens lag setter inn 23 mål i de 10 siste kampene, vinner de første fem på rad uten goalgetteren og totalt åtte av de ti siste. Luton Shelton (8 mål), Mustafa ”Mos” Abdellaoue (4 mål) og Bengt Sæternes (3 mål) står for til sammen 15 av de 23. * LES OGSÅ: Tjærnås-blogg: På tide å si farvel, Andresen

Savner Moa

Nå er alle borte fra klubben. Og det merkes, understreker Bojan Zajic:

— Vi savner de gode spissene, og tapte mye da ”Moa” dro. Vi som er offensive midtbanespillere trenger gode spisser foran oss. Marcus Pedersen er god, men han og hele laget trenger mer uttelling. De siste par kampene har vi ikke skapt så mange sjanser heller, erkjenner serberen, som kom til Vålerenga fra Partizan Beograd i 2007. Mye tyder også på at Marcus Pedersen skal tilbake til nederlandske Vitesse i sommerpausen.

— Klubben får se an situasjonen med Marcus. Mister vi ham også, må vi se hva vi trenger, og kjøpe noen – kanskje – hvis det er penger, sier 32-åringen.

- Skal reise oss

- Dere har ett poeng på de fire siste kampene, og ble slått ut av Sandefjord i cupen. Hva skjer?

— Det er en tøff situasjon for alle, både klubben og spillerne. Men vi nekter å overgi oss. Vi skal kjempe, reise oss og komme tilbake. Det er ingen ideell situasjon, men nå får vi se hva som skjer på disse møtene i morgen.

- Hvordan er atmosfæren blant spillerne?

— Den er okay, normal. Men ingen liker det når vi taper for Stabæk, alle er forbannet.

- Hva tror du vil skje på møtene?

— Jeg er ikke her for å bestemme sånt, jeg er her som spiller og må tenke på min rolle.

- Men hva er viktigst for Vålerenga nå?

— Å vinne to kamper på rad, da vil folk glemme den situasjonen vi har vært i og se fremover. Vi trenger seire for å få positivitet inn i laget, sier Bojan Zajic.