Cathrine Sordal er filmanmelder i Fædrelandsvennen.

Jeg hadde tenkt å vente litt med å omtale den nye Tarantino-filmen «The Hateful Eight» siden den ikke har norgespremiere før 8. januar, men jeg fikk se den nye traileren og klarte ikke å styre min begeistring — for tøffere enn dette blir det ikke. Og som en ekstra bonus er filmen spilt inn i to versjoner, en vanlig og en med 70 mm-film. Dessverre er det kun et lite utvalg kinoer som kan kjøre 70 mm-film, men bra blir det uansett. Handlingen er satt til kjølige Wyoming, kort tid etter den amerikanske borgerkrigen. John «The Hangman» Ruth (Kurt Russel) tarnsporterer Daisey «The Prisoner» Domergue (Jennifer Jason Leigh) som er ettersøkt for mord, til Red Rock. Men en snøstorm tvinger dem imidlertid til å søke ly på veien, og der møter de resten av de hatefulle. Plutselig befinner de seg midt i et utspekulert plott hvor menyen består av svik og bedrag.

Her er The Hateful Eight:

1. The Bounty Hunter, Major Marquis Warren, spilles av Samuel L. Jackson. Han har medvirket i en rekke av Tarantinos filmer, men den mest minneverdige rollen er vel kanskje som Jules Winnfield i «Pulp Fiction».

2. The Hangman , John Ruth. En dusørjeger kjent for å henge de han fanger. Rollen spilles av Kurt Russel. Han har også jobbet med Tarantino tidligere i «Death Proof».

3. The Confederate, General Sanford «Sandy» Smithers, spilles av Bruce Dern. Dette er hans andre Tarantino-film.

4. The Sheriff , Chris Mannix, spilles av Walton Goggins. Dette er hans andre film med Tarantino.

5. The Mexican , Bob, spilles av Demian Bichir. Dette er Bichirs første film med Tarantino.

6. The Little Man , Oswaldo Mobray, the hangman of Red Rock, spilles av Tim Roth. Et gledelig gjensyn. Han har tidligere spilt i «Pulp Fiction» og «Reservoir Dogs».

7. The Cow Puncher , Joe Gage, spilles av Michael Madsen, som tidligere har spilt i «Kill Bill»-filmene og «Reservoir Dogs».

8. The Prisoner , Daisy Domergue, spilles av Jennifer Jason Leigh. Dette er hennes første Tarantino-film.

Kjenner vi Tarantino rett, blir det både rått og blodig og det spørs om noen av dem klarer å komme seg til Red Rock. Eller kanskje han overrasker og alle overlever. Uansett hvordan det ender til slutt, forventer jeg en fabelaktig filmopplevelse med skuespill av ypperste slag, og ikke minst dialoger og monologer som en får lyst til å lære seg utenat.