Cathrine Sordal er filmanmelder i Fædrelandsvennen.

Vi tar en liten pause med Filmbloggen i juli, så dette blir den siste før vi kommer sterkt tilbake igjen i august. Derfor benytter jeg anledningen til å minne dere på at sommeren har mer å by på enn svaberg og festivaler. Juli har nemlig en rekke filmpremierer. Først ut er «Magic Mike XXL» 1. juli med blant andre Channing Tatum og Joe Manganiello. Historien er en oppfølger til «Magic Mike» og starter tre år etter at han la tangatrusa på hylla og avsluttet sin strippekarriere. Resten av gjengen er også på vei til å pakke inn sixpackene for godt, men kan selvfølgelig ikke gjøre det uten et siste hurra.

«Minions» kommer tilbake på lerretet 3. juli, og denne gangen med en helt egen film. Her får vi hele historien om de gule småtassene som har ett eneste mål i livet — å hjelpe verdenshistoriens verste skurker. 3. juli har også «Theeb - Ulven» premiere. Filmen beskrives som en klassisk eventyrfilm, og en slags arabisk versjon av «Lawrence of Arabia». Filmen hadde premiere i Venezia hvor den vant prisen for beste regi.

10. juli er det klart for en litt på kanten, litt sær og garantert morsom godbit for det voksne publikummet. «The Little Death» er en australsk komedie om forhold, sex og tabuer, og sies å inneholde filmhistoriens kanskje mest oppfinnsomme og sjarmerende sexscene.

17. juli kommer den norske action/gangsterfilmen «Høvdinger» med blant andre John Carew på rollelisten. Filmen foregår i et kriminelt miljø hvor svik og grådighet råder. Aner vi en norsk utgave av «Snabba Cash»? 17. juli er det også premiere på «Ted 2». Den litt grove og frittalende teddybjørnen er blitt gift med Tami-Lynn, og de prøver nå å få barn sammen. Noe som selvfølgelig ikke er så enkelt. Manusforfatter og stemmen til Ted, Seth MacFarlane, har en sykere hjerne enn de fleste, men det er stort sett alltid morsomt.

22. juli er det klart for en helt ny superhelt i «Ant-Man» og 24. juli blir det både rørende drama i «Avskjedsfesten», spenning i «Paper Towns» og skrekk og gru i «The Gallows». Og så, 31. juli, blir det storslått drama i «Far from the Madding Crowd», og sist men absolutt ikke minst, futt, fart og action i «Mission Impossible — Rogue Nation».

Ethan Hunt (Tom Cruise) er tilbake igjen, og selvfølgelig med et nytt, helt umulig oppdrag. Denne gangen må gjengen hamle opp med den hemmelige, internasjonale organisasjonen The Syndicate. Jeg kan ikke tenke meg en bedre avslutning på juli.