I forrige blogg skrev jeg om den spennende filmhøsten på kino, men det skjer også mye spennende på tv-skjermen. Faktisk så mye at jeg undrer hvordan jeg skal få med meg alt? Det er vel bare å innse at det faktisk ikke går, men jeg skal jammen meg prøve! Men siden det ikke er plass til å få med seg alt i denne teksten heller, har jeg tatt ut et lite utvalg av det som pirrer mest. Og nei, det som pirrer mest er ikke usensurert naken-dating på TVNorge i «Adam søker Eva». Jeez Louise, for et konsept.

Jeg starter med «Narcos», en ny original Netflix-serie som har premiere på Netflix 28. august. Serien handler om kokainsmuglingen som eksploderte på 1980-tallet under ledelsen av Pablo Escobar. Vi blir også kjent med politimennene som forsøkte å stoppe det hele.

HBO Nordic på sin side kjører også på med en historie basert på sanne hendelser. «Show Me A Hero» er laget av skaperen bak «The Wire» og «Treme» og forteller historien om det politiske dramaet som utspilte seg i Yonkers, New York på 1980-tallet, da myndighetene ville bygge sosialboliger midt i «den hvite delen av byen». Første episode hadde premiere 17. august.

På HBO vises også «The Knick» av Steven Soderbergh med Clive Owen i hovedrollen. Serien har fått strålende kritikker i USA, og handler om Knickerbocker-sykehuset hvor det ble utført banebrytende kirurgi i en tid med høy dødelighet blant pasientene.

NRK flesker til med et ganske kontroversielt konsept «Diktaturet» med Leo Ajkic, hvor åtte mennesker isoleres på et ukjent sted med strenge matrasjoner, portforbud og uten tilgang på naturlig lys. Premiere på NRK1 24. august. Poenget er visst å lære unge mennesker å sette pris på stemmeretten. Hm. NRK slipper hele sin høstsatsing fredag 21. august.

På TV2 er, etter min mening Norges aller beste serie noensinne, «Dag» tilbake. Dessverre for siste gang. Finalesesongen har premiere 17. september.

15. september er det også klart for en spennende premiere. TV2s nye humorserie «Hæsjtægg, som er en såkalt «mockumentary» handler om folk som har til felles at livene dreier seg om bloggen deres. I hovedrollene finner vi blant andre Mariann Hole, Jacob Oftebro, Morten Ramm og Iben Akerlie.

Jeg er allerede tom for plass. Håper den lille smakebiten likevel viser at det er spennende ting på gang. Soving er for pyser.