— Fire Champions League-trofeer, fire EM-mesterskap, to OL-gull og et VM-gull. Det er ikke mange kvinnelige håndballspillere som kan måle seg med medaljesamlingen til den norske keeperen Katrine Lunde, skriver forbundet på sine nettsider.

Rustov er et topplag i Russland som trenes av danske Jan Leslie, Lundes tidligere trener i Aalborg. Lunde gleder seg til å fortsette den eventyrlige karrieren i Russland etter to mesterliga-triumfer med Györ i Ungarn.

- Jeg gleder meg til å starte opp der. Det blir spennende. Det er veldig annerledes enn i Norge, men jeg gleder meg til å få med mer av verden, sa Lundetil Fædrelandsvennen i slutten av mai.

Vipers ønsker Lunde

Også den russiske klubben var svært fornøyd da overgangen ble kjent i februar.

— Det er en sensasjon. Dette er en av de beste keeperne i verden, og det er vanskelig å forestille seg et norsk landslag dette århundret uten henne,skrev Rustovpå sine hjemmesider da.

Det er ingen hemmelighet at Vipers vil ha sin tidligere keeper hjem. Siden Lunde forlot Kristiansand har hun vist hele verden hvor god hun er. 35-åringen utelukker ikke en Vipers-retur i fremtiden.

- Det er klart det ville vært gøy å spille med Kristine som trener. Jeg savner jo Norge og Kristiansand, sa målvakten i mai.

Til VG sa hun følgende i noen uker tilbake.

— Akkurat nå tenker jeg ikke på det, men Vipers er i mitt hjerte. Det vil jeg alltid tenke på, fortalte Lunde.

Ingen umulighet

I Vipers har tvillingsøsteren Kristine Lunde-Borgersen (35) blitt assistenttrener. Hun tror ikke det er noen umulighet at Lunde en dag spiller i rosa igjen.

Katrine Lunde til høyre er sterkt ønsket av Kristine Lunde-Borgersen og Vipers. Foto: Herman Folvik

— Ja, selvfølgelig vil jeg ha med Katrine på laget. Men vi får se hvordan det passer med hennes planer. Det er aldri umulig å få til noe, sa Lunde-Borgersen til Fædrelandsvennen i mai.

Av andre norske innslag på topplisten over spillersigneringer er Amanda Kurtovic med. Hun var nevnt som aktuell for Vipers i vår, men valgte å signere for Larvik. Det sies å være den syvende beste overgangen på EHFs hjemmesider.