De nye spillerne fra venstre Mona Bruskeland, Mathilde Kristensen, Marta Tomac og Ulrikka Olsson er på plass på Vipers' treninger. Foto: Herman Folvik

— Det er kult å være med Vipers. Jeg var jo med fire uker i juni også, så det begynner å bli ganske vanlig å være her, sier Ulrikka Olsson.

Tallene taler for at det kan bli gøy å se henne i Vipers også. Sist sesong ble hun toppscorer i den svenske eliteserien for Spårvägens med 145 mål på 22 kamper, et snitt på 6,59 mål per kamp. I tre sesonger på rad har hun scoret over hundre mål.

— Jeg er en skytter som går rett på mål med sterk arm. Det er det jeg står for, sier 24-åringen.

Ettertraktet

Prestasjonen hennes blir kanskje enda sterkere av at laget hennes bare kom på en beskjeden tiendeplass. Går alt som Vipers håper, er Olsson spilleren de kunne drømt om. Under store deler av fjorårssesongen etterlyste de rosa fra Kristiansand at de ønsket en distanseskytter.

For Vipers ble Thorey Rosa Stefansdottir lagets toppscorer med 87 mål, ett foran Annette Jenssen sist sesong.

- Ulrikka har det skuddet vi har vært ute etter veldig lenge, og har kraft i gjennombruddet sitt. Det ser bra ut, sier trener Gunnar Pettersen.

Ved siden av å skyte, kan hun også sette opp andre. I Sverige hadde hun nest flest målgivende pasninger i fjorårssesongen med 79 serveringer. Olsson gleder seg til å starte i Norge.

— Jeg var litt lei av å spille i den svenske serien og ville prøve noe nytt. Det sto mellom Danmark og Norge, hvor nivået er bra begge steder.

Storbyjente

Kristiansand er også en stor nok by for at Stockholm-jenta tror hun skal trives.

- At jeg valgte Vipers kom av at de virkelig hadde troen på meg. I tillegg er Kristiansand en stor by - jeg hadde hatt vanskeligheter med å bo en liten plass, sier Olsson.

Den første tiden på Sørlandet har gått slik den skal.

Ulrikka Olsson gleder seg til å prøve seg i den norske eliteserien, som er ansett som bedre enn den svenske. Foto: Herman Folvik

— Det er en omstilling å flytte til Kristiansand fra Stockholm. Det er litt roligere, og jeg har jo alle venner og familie i Stockholm siden jeg har bodd der hele livet. Men jeg har blitt tatt veldig godt tatt i mot av jentene.

Hun er spent på hvordan nivået er i Norge i forhold til Sverige. Olsson tror hun har tatt et trappetrinn opp karrieremessig, men innrømmer at hun ikke har full oversikt over de andre lagene.

— Det er vanskelig å vite hva vi møter. Jeg har ikke spilt i serien, og man vet ikke helt hvordan det står til med de andre lagene og hvordan de har brukt ferien. Men ambisjonene må være å henge med i toppen uansett, noe annet kan vi ikke si, sier svensken.

Flere nye

Olssons avtale med Vipers ble klar allerede den første uka i mars. Hun har til gode å debutere for det svenske landslaget, men har spilt 12 U-landslagskamper og 21 aldersbestemte landskamper for Sverige.

Også nysigneringene Mona Bruskeland (24) fra Skrim, men opprinnelig kristiansander og tidligere AK 28-spiller, Mathilde Kristensen (22), dansk linjespiller fra Skive, og Marta Tomac (24) fra Byåsen har sluttet seg til Vipers-troppen og er i gang med oppkjøringen til sesongen som starter om 53 dager.

— Etter en trening er alt i rute og de nye spillerne ser ut til å gli fint inn, mener Kristine Lunde-Borgersen.