— Hadde du sagt at jeg skulle få seks poeng på disse to kampene før sesongen, hadde jeg tatt dem, ja, sier byens aller største helt, Rune Skarsfjord.

Samtlige medier spådde Brann på den nedre delen av tabellen. VG gikk til og med så langt at de tippet dem på direkte nedrykk. Det var lett å forbanne ekspertene da, men det var vanskelig å argumentere mot dem, spesielt etter at Brann gikk hen og tapte for lille Nest-Sotra.

Men så slo Brann tilbake. Som ved et lite trylleslag var alle dommedagsprofetier lagt døde. Det minner litt om Brann anno 2006. Da hadde de også en forferdelig forsesong. De vant kun tre av tretten av treningskamper. Da alvoret startet viste Brann imidlertid en helt ny side. Det første tapet kom først i den tolvte serierunden.

Om denne våren blir like bra gjenstår å se. Men at vi har fått en knallstart, den beste siden 1993, er hevet over enhver tvil. Byens stolthet ligger i øyeblikket på andreplass. Brann, Vålerenga og Start er de eneste lagene som har full pott etter to serierunder. Det er lite som tyder på at Brann skal bli innblandet i nedrykksstriden. Brann er langt bedre enn noen hadde forestilt seg.

Er de blitt så gode at de for alvor kan bli innblandet i medaljestriden? Jeg har lyst til rope ut et rungende ja. Men et lite forvarsel om tyngre dager fikk vi da først Austin ble liggende nede med skade, så da Ojo gikk ned for telling. Hvem i alle verden skal erstatte disse kjempene? tenkte jeg da. Den tynne stallen til Brann tåler minimalt med skader og karantener.

Det er også en krevende spillestil som Skarsfjord har lagt opp til. Senker spillerne seg fra 100 til 99 prosent innsats, kommer det straks til å bli betydelig tøffere.

Nå er også forventningene endret. Brann er ikke lenger en «underdog» som antatt bedre lag undervurderer. Når kampen mot Fredrikstad starter på lørdag er Brann favoritter.

Hvordan vil de takle det?