NADDERUD (Aftenposten): Sjelden har Vålerenga jublet mer for én scoring og ett poeng enn de gjorde da Deshorn Brown endte VIFs måltørke. Men elendigheten fortsetter for Kjetil Rekdal & co.

Kampen var knapt i gang før Stabæk tok ledelsen ved Luc Kassi på Nadderud. 50 sekunder tok det for Billy McKinlays menn å sende Kjetil Rekdal & co. enda lenger ned i gjørma.

Men 67 minutter senere var det gjestene som jublet høyest. Eller danset. For de jubelscenene ved Vålerengas benk da Deshorn Brown utlignet fortalte alt. Om presset, lettelsen og gleden.

Da kampen så ut til å ende med 1-1 dukket i stedet Girogi Gorozia opp og avgjorde bunnkampen på Nadderud. 2-1 til hjemmelaget etter 89:55 på stadionuret.

Snakk om å få seg en på trynet for Vålerenga. Og der nedturen var enorm for gjestene, var oppturen minst like stor for Stabæk. De hadde også null poeng før kampen. Nå er Vålerenga alene på bunnen av tabellen.

Det er en ensom tilværelse selv om det er lenge igjen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal på sidelinjen under kampen. Foto: Digitalsport

Moa ikke i troppenDet var et skadeskutt Vålerenga som kom til Bærum på noe som lignet en desperat poengjakt.

Fortsatt er uttalt førstekeeper Marcus Sandberg ute med skade, det samme er de svenske backene Robert Lundström og Jesper Arvidsson, begge i Kjetil Rekdals startellever når de er skadefrie. Sistnevnte har vært blant VIFs beste i den blytunge sesonginnledningen.

Mohammed Abdellaoue var heller ikke med i troppen. 30-åringen ble hentet til Vålerenga for å score mål. Men det virker så uendelig langt dit akkurat nå.

20 år gamle Niklas Castro fikk sin debut fra start i eliteserien. Han klarte aldri å skape de problemene på sin høyrekant som potensialet tilsier at han kan. Selv om han fikk vist frem innleggsfoten — som er god. Men en 20-åring skal ikke dra lasset for dette VIF-laget slik ting er nå.

Aketchi Luc-Martin Kassi og Omoijuanfo jubler for kampens første mål. Foto: Digitalsport

En ryggsekk full av pressKaptein Christian Grindheim og Sander Berge leverte en godkjent 1. omgang på Vålerengas defensive midtbane. Samspilte og trygge på hverandre. Men rundt dem ble det for tilfeldig.

Det kunne se ut som gjestene bevisst trakk ned tempoet i kampen da de hadde ballen. For det gikk sent med Vålerenga i de første 45 minuttene. Sånn sett var det to stiler som møttes i vårsolen på Nadderud.

Minuttet etter pause serverte Rasmus Lindkvist til Christian Grindheim på ni meter foran Mande Sayoba i Stabæks mål. VIF-kapteinen dro til med venstrebeinet, men med alle Vålerengas problemer i ryggsekken gikk skuddet "selvfølgelig" langt over mål.

Et helt nytt VIF etter pause

Men det var et piggere og mer distinkt Vålerenga etter pause.

Niklas Castro gikk i bakken med Stabæks keeper. Straffe? Nei, sa dommer Svein-Erik Edvartsen.

Rasmus Lindkvist gikk også i bakken. Edvartsen dømte frispark. VIF ropte seg hese på straffe.

Men så satt den. Endelig. Deshorn Brown, som nærmest er blitt avskiltet som avslutter, latterliggjort for mangelen på mål, fikk ballen utenfor Stabæks sekstenmeter. Ballen spratt opp i hånden, men Browen fikk fortsette og avsluttet med et lekkert skudd ned i hjørnet.

1-1. Der og da forsvant det kilovis av press fra skuldrene til båpde han og lagkameratene.

Nå var det de hvitkledde fra Oslo som styrte. Det meste av spillet foregikk inne på Stabæks bvanehalvdel.

En iskald kalddusj

Men tro skal man ikke gjøre i fotball. Det fikk vi igjen erfare denne lørdagskvelden.

For da Vålerenga kjørte kampen og presset på for seiersmålet kontret hjemmelaget. Asante igjen sentral før Gorozia dyttet inn vinnermålet.

Og sendte Vålerenga tilbake til Oslo med fire strake tap.

Men det er håp. Om ikke annet.

Juventus-innleide Vajebah Sakor fikk de siste 20 minuttene som Vålerenga-spiller.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du høre hva ekspertene i studio mener om åpenhetsdebatten i norsk idrett: