I 2014 besto Starts ledergruppe av Håkon Opdal (kaptein), Espen Hoff, Matthias Vilhjalmsson og Jesper Mathisen.

— Ledergruppa fungerte vanvittig godt i 2012 og 2013. I 2014 har det ikke fungert like godt. De fire har vært ute med skade på ulike tidspunkt, og hatt litt nok med seg selv, sier Mjelde.

Opdal skadet seg under hurtighetstrening 20. august, og gikk glipp av siste halvdel av sesongen. Hoff slet med akillessene hele året, Vilhjalmsson hadde ryggproblemer, mens Mathisen skadet seg i første seriekamp, og fikk kun to kamper for halv maskin.

— Det var altfor mange – som skulle være bautaer på banen – som verken var på treningsfeltet eller på banen i perioder, og da er det vanskelig, sier Mjelde.

Har ikke plukket ut kaptein

Han er nå i ferd med å plukke ut en ny ledergruppe.

— Jeg håper vi kan få en god oppkjøring, og en frisk gjeng. Målet er å få det til å fungere bedre når vi setter sammen ledergruppa for 2015, sier Mjelde.

- Har du tenkt noe på kaptein?

— Det kommer vi ikke til å offentliggjøre her og nå. Vi har egentlig ikke diskutert noe ennå, det er noe som ligger foran oss, sier Mjelde.

Skadeforebygging

Lars Tjærnås er fotballekspert for 100% Sport. På spørsmål om hva han forventer at Starts rutinerte ledere i 2015, svarer han følgende;

— Slik stallen er så er skadeforebyggende trening helt sentralt. Stallen er såpass tynn at de fleste bør holde seg friske. Det gjelder særlig lederne i laget, og det er enda viktigere når det har kommet opp såpass mange unge gutter.