— For å være helt ærlig, føler jeg at det er en helt annen Jon nå, både på og utenfor banen, sier Hodnemyr.

Både Start og Hodnemyr hadde store forventninger da 19-åringen ble hentet fra Vindbjart før forrige sesong. Året ble ikke helt som forventet for noen av partene. I siste seriekamp mot Vålerenga fikk han endelig eliteseriedebuten. Fremgangen har fortsatt i vinter.

— Nå er jeg mer meg selv, jeg er tryggere på ferdighetene mine, og flinkere til å bruke ferdighetene mine, sier Hodnemyr.

- Hvorfor klarte du ikke å få ut potensialet ditt i fjor?

— Det var kanskje en tøffere overgang for meg enn andre. Jeg hadde det veldig trygt og godt i Vindbjart, og var sikker på meg selv der. Så kom jeg til Start, hvor jeg var yngst, og ikke på det nivået jeg hadde ønsket jeg skulle være, og som Start kanskje hadde håpt jeg skulle være, sier Hodnemyr.

Angret på overgang

- Angret du på noe tidspunkt at du gikk til Start?

— Tanken streifet meg ofte. Det hadde kanskje vært lurt for meg å fortsatt i 2. divisjon, og hadde den trygge utviklingen. Men skal man bli god, må man ut av komfortsonen, sier Hodnemyr.

- Hvor viktig var det for deg å få debuten mot Vålerenga fjor?

— Den kampen gjorde at jeg ble mer bevisst på hva slags nivå eliteserien var. Jeg fikk en følelse av at jeg klarte meg der, og hadde noe der å gjøre. Nå vet jeg hva jeg går til når sesongen begynner, og hva jeg må jobbe med. Jeg er fortsatt rask, selv om det er eliteserien, sier Hodnemyr.

Mye å jobbe med

Hurtigheten er kanskje 19-åringens fremste varemerke.

— Har du fått noe konkret du må bli bedre på?

— Jeg vet selv at det handler mest om det taktiske defensivt, det å være riktig plassert defensivt. Der har jeg masse å gå på. Jeg kan også bli enda bedre teknisk, sier Hodnemyr, som også er klar på at han må bli mer verbal.

— Hvis jeg spiller, kommer jeg til å ha utenlandske spillere rundt meg. Da må jeg være flink verbalt. Jeg har aldri vært den som skriker mest på banen, så det må jeg også jobbe med, sier Hodnemyr.

Slik det ser ut nå, er Hodnemyr inne på laget. Han ble drillet på høyrebacken under spill 11 mot 11 både tirsdag og onsdag denne uka.

— Jeg har i hvert fall gjort mitt beste, og foreløpig er jeg på det laget. Jeg har store muligheter i år, kontra i fjor, sier Hodnemyr.

— Har tatt store steg

Start-trener Mons Ivar Mjelde liker det han har sett av den unge venndølen i vinter.

— Jon har tatt store steg, og han er en vi håper kan komme opp på et høyt nivå. Han har ekstremkvaliteter på hurtighet, så har han noe å jobbe med når det gjelder valg og presisjon i spillet sitt, sier Mjelde, og fortsetter.

— Jeg har veldig tro på at Jon skal fortsette den gode utviklingen han er inne i.

- Det blir flere kamper i 2015 enn den ene han fikk i 2014?

— Stallen vår er satt sammen sånn i år, at han vil være tettere på et førstelag, og da er sjansen for å spille mye større, sier Mjelde.