Bryne og Start er enige om en overgang for Henrik Breimyr, skriver Bryne i en pressemelding. 22-åringen blir klar til søndagens kamp mot Bodø/Glimt.

Spilleren har vært i Bryne i nesten tre år. Breimyr var på utgående kontrakt, og fikk tidligere i sommer tilbud om å forlenge avtalen med Bryne. Dette takket han nei til.

— Jeg fikk høre om interessen onsdag kveld - og var ikke i tvil om jeg hadde virkelig lyst til dette. Jeg er kjempefornøyd med å være i Start, sier Henrik Breimyr til Starts hjemmesider.

Han har skrevet under en kontrakt ut 2016, etter å ha spilt 120 kamper for Bryne.

Henrik Breimyr er opprinnelig fra Stavanger, og er storebroren til Anders Breimyr som gikk til Crystal Palace i januar. Midtbanespilleren måler 186 centimeter på strømpelisten og har en vekt på 82 kilo.

Denne sesongen har han scoret to mål for Bryne som ligger på femteplass i 1. divisjon. Tidligere har Breimyr spilt i Viking og fikk en kamp for siddisene i 2012. Før det testet Breimyr seg i engelske Eastleigh og Aldershot Town. Siden sommeren 2012 har han spilt fast for Bryne.

Takker Bryne

Klubben fra Jæren skriver i pressemeldingen at de strakk seg langt når muligheten for en overgang til Start og Tippeligaen dukket opp.

"Bryne FK ønsker spillere som vil spille for oss og som ønsker å oppnå resultater med Bryne FK. Det er selvsagt også bra for oss at våre spillere blir attraktive for andre klubber", heter det.

— Jeg må berømme Bryne som har lagt til rette for at Henrik kunne forlate klubben ett år før kontrakten løper ut. Nå gleder vi oss over å ha på plass en spennende spiller som har hatt en fin utvikling de siste årene, sier Even Øgrey Brandsdal.

På spørsmål om hva som er hans sterkeste sider, svarer Breimyr følgende:

— Først og fremst er jeg god med ballen - og flink til å tre ballen gjennom ledd. Jeg er en klok spiller som også kan spille i forsvar.