Haitam Aleesami og Thomas Rogne spilte begge fra start for IFK Göteborg hjemme mot portugisiske Belenenses. Den norske forsvarsduoen sørget for at hjemmelaget holdt tett bakover, men etter 1-2-tapet fra bortekampen var det svenske laget nødt til å score.

Det klarte de ikke, og dermed er IFK Göteborg – som leder Allesvenskan – ute av Europa.

SEIRET: Henning Bergs Legia videre i Europa League. Foto: Digitalsport

Men det som får mest oppmerksomhet i svensk presse etter kampen, er det som skjedde idet dommeren blåste av. Da ble den nemlig bråk ved lagenes innbytterbenker. Ifølge Expressen ble IFK Göteborgs trener Alf Westerberg knuffet vekk av overtente Belenenses-spillere.

Samuelsen ikke med i troppen

Markus Henriksen scoret etter 21 minutter i AZ Alkmaars 2-1-seier mot Basaksehir. Nordmannen fikk ballen innenfor 16-meteren og lurte seg forbi en motspiller før han banket inn kula fra rundt syv-åtte meter.

En scoring som til slutt ble avgjørende for at den nederlandske klubben vant 2-1 og dermed gikk videre i europaligaen med 4-1-sammenlagt.

Uten Martin Samuelsen med i troppen tapte West Ham 1-2 mot FC Astra. Det betyr at det ikke blir spill i Europa for den engelske klubben, som tapte 3-4 sammenlagt etter to kamper.

Også Ståle Solbakkens København ble slått ut av turneringen. Danskene vant 1-0 på bortebane, men hjemme i Parken ble det 2-3-tap for Jablonec. Det sendte tsjekkerne videre på bortemål.

Tidligere VIF-spiller videre med makedonsk klubb

Gjestene ledet 0-2 da det gjensto 20 minutter.

Etter 72 minutter reduserte Niklas Jørgensen, men Martin Pospisil økte til 3-1 med sju minutter igjen. FCK presset på for flere mål på slutten, og Federico Santander laget 2-3. Det var ikke nok for Solbakken.

Chuma Anene har en fortid i Vålerenga, Stabæk og Ull/Kisa. Nå leverer spissen varene i den makedonske hovedstaden Skopje. Foto: Digitalsport

Les mer om FCKs tap her.

For Henning Berg gikk det mye bedre. På hjemmebane kontrollerte Legia Warszawa inn en 1-0-seier mot Kukësi fra Albania. Dermed er Henning Berg menn videre med en 3-1-seier sammenlagt.

Tidligere Odd-spiller Elba Rashani ble byttet inn på overtid da Brøndby gikk videre etter 2-2 mot Omonia Nicosia fra Kypros. 2-2 var også sammenlagtresultatet.

Han er kanskje ukjent for de fleste, men tidligere Vålerenga-spiller Chuma Anene spilte nesten hele kampen da hans makedonske lag Rabotnički slo ut det tyrkiske laget Trabzonspor etter 1-2 sammenlagt.

Svenske AIK – med norske Fredrik Brustad med i startoppstillingen – er på sin side ute. Etter 1-3 hjemme mot Atromitos ble det for tøft. Bortekampen endte 0-1 og dermed 1-4-tap sammenlagt.