FC København – Jablonec 2-3 (3-3 sammenlagt)

Det er trolig ingen som hadde trodd det på forhånd, men FC København røk ut av Europa League-kvalifiseringen mot tsjekkiske Jablonec.

Det danske storlaget, som ledes av norske Ståle Solbakken, hadde et glimrende utgangspunkt etter 1-0-seier på bortebane.

Men hjemme i Parken klarte FC København å rote bort de rundt 50 millioner kronene som et gruppespill i Europa League gir.

– Veldig, veldig kjedelig

– Vi er ute for første gang på 10 og det er vanskelig å godta. Vi har spilt jevne kamper i Europa tidligere og kommet oss videre, men det klarte vi ikke denne gangen. Og det er selvfølgelig veldig, veldig kjedelig, men sånn er det, sier en meget skuffet FCK-sjef Ståle Solbakken til dansk TV 3.

foto
UTE: FC København røk ut av Europa League-kvalifiseringen etter 2-3-tap på hjemmebane mot Jablonec fra Tsjekkia. Foto: Ap

Hjemmelaget fikk en grusom start. Allerede etter 14 minutter scoret Tomas Wagner for gjestene, og starten på den andre omgangen ble like elendig. Etter 52 minutter økte Ján Greguš til 2-0.Dermed var FCK i alvorlig trøbbel. Og det ble ikke bedre av at Benjamin Verbic fikk rødt kort få minutter senere. Nicolai Jørgensen reduserte riktignok for Solbakkens menn – en scoring som der og da ga FCK håp om videre avansement – men da Martin Pospisilvar satte ballen i mål for Jablonec ti minutter før slutt, trengte hjemmelaget plutselig to nye scoringer.

Meget dramatisk avslutning

Federico Santander ga FCK én scoring, og de siste minuttene kastet Solbakken alle mann i angrep, men danskene klarte ikke å utligne til 3-3 og dermed er FC København ute av Europa League-kvalifiseringen.

– Vi kommer dårlig ut første omgang og de får score, men vi kommer oss igjen etter hvert. Vi kjemper oss bra tilbake i kampen, men Jablonec scorer på de tre sjansene de har, sier høyreback Peter Ankersen til dansk TV 3. Nå blir det altså ikke noe spill i Europa denne sesongen for FC København, som de siste årene har vært i gruppespillet av Champions League flere ganger.

– Det føles ikke noe godt. Men vi får konsentrere oss om Superligaen nå, legger Ankersen til.