• Det er flere som markerer seg positivt, og det er kjekt at vi har noen unge som banker på døra, og gjør seg bemerket på A-lagstreningene, sier Start-treneren.

Søndag hadde blant annet Lars-Jørgen Salvesen en god økt. Spissen limte blant annet et skudd i vinkelen bak Ingvar Jónsson.

  • Vi er ikke flere enn vi må være, og vi må premiere gode prestasjoner. Jeg synes det er mye bra, sier Mjelde.

Børufsen ute

Mandag er det sesongens første treningskamp. Mjelde har fortsatt ikke plukket ut noe lag ennå, men alle spillerne som ikke sliter med noe, vil få spilletid. Det er allerede klart at Jónsson skal stå hele kampen.

  • Spillerne får laget i kveld. Vi skal ha to lag, så vi må sjekke litt med Jørgen (Rostrup, fysioterapeut, red.anm.), om alle kom seg gjennom økta, sier Mjelde.

En som trolig ikke kommer til å spille er Espen Børufsen, som sliter med den ene akkillisen.

  • Hva synes du om stallen, per dags dato?

  • Vi har folk som takler å stå 90 minutter, og så får vi byttet i de fleste posisjoner. Akkurat nå har vi litt mange midtbanespillere, men det er ikke så galt. Vi får satt opp to bra lag, sier Mjelde.

Rolig overgangsvindu?

Det internasjonale overgangsvinduet stenger i slutten av måneden. Det er ingen hemmelighet at Start ønsker å «kvitte seg» med spillere som Alejandro Castro og Fernando Paniagua. Det er også utenlandsk interesse for Solomon Owello og Ernest Asante.

Den amerikanske prøvespilleren Alex DeJohn får trolig spille samtlige minutter mot Midtjyllland, og er i dialog med Start om en kontrakt.

- Forventer du at noe skjer før overgangsvinduet steger i forhold til spillere ut?

  • Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Skjer det noe, så skjer det. Skjer det ikke noe, så har jeg ikke noen problemer med å ha fokus på de som er her. Vi har mange gode spillere, og jeg synes vi har begynt bra i sesongoppkjøringen, sier Mjelde.