To kamper for halv maskin var alt midtstopperen kunne bidra med i 2014. Han skadet seg i første seriekamp mot Strømsgodset, og slet med kneet hele året.

Sesongoppkjøringen har i hvert fall gått som planlagt for Mathisen så langt. Han har et spesialtilpasset program han følger, som innebærer at han ikke er med på alle fotballøktene.

— Jeg er nok ikke på full maskin ennå, men jeg er på vei dit i hvert fall. Da må vi teste det ut i kamp også, sier Mathisen.

— Et stykke igjen

- Hvordan kjennes kneet ut nå?

— Det kjennes helt greit ut. Det er et stykke igjen, men jeg har troen på at jeg skal komme der jeg skal. Jeg må bare være tålmodig, sier Mathisen.

Han innrømmer at 2014-sesongen var vanskelig å takle.

— Det er vanvittig tungt å ikke bidra. Da går fotball fra å være verdens gøyeste ting, til å bli verdens kjedeligste ting, sier Mathisen, og fortsetter.

— Jeg har klare ambisjoner om å bidra i 2015. Jeg har lyst å være en leder på laget, og da må jeg være frisk, sier Mathisen.

Viktig spiller

Mons Ivar Mjelde mener Mathisen er som en ny spiller nå.

— Han var jo ikke med i fjor. Både han og vi vet at dersom han skal ha noe på banene å gjøre, må han være godt trent. Vi legger et løp som vi tror er bra. Utfordringen for han – og mange andre i laget – blir å holde seg skadefri, sier Start-treneren.

PS: Fædrelandsvennen sender mandagens kamp mot Midtjylland direkte på fvn.no. Kampstart er 14.00.