Austinne Ikennas norske agent, tidligere eliteseriespiss André Schei Lindbæk, skjønner ikke at Start ikke benytter seg av nigerianeren.

— Er det noen som kan redde Start nå så er det Ikenna. Han har kvaliteter til å skape noe selv, dra av en forsvarsspiller én mot én osv. Hverken Stokkelien eller Salvesen har de kvalitetene. De er sikkert flinke på avslutningstrening og stå inni boksen å skyte på volley hit og dit, men i fotball handler det om å komme seg til de situasjonene og der er ikke Start nå, skriver Schei Lindbæk i en mail til Fædrelandsvennen.

Den tidligere toppspissen, som nå er agent, hjalp Ikenna til Start i begynnelsen av august. Hittil har ikke 21-åringen spilt et eneste minutt eliteseriefotball for sørlendingene, mye på grunn av en lyskeskade. Nå er mannen som ble hentet som Matthias Vilhjalmssons erstatter derimot frisk. Mot Sarpsborg søndag satt han 90 minutter på benken, til tross for at Start slet stort med å skape noe offensivt.

Mener Ikenna allerede har overbevist

Bård Borgersen er klar på at han må se mer av Ikenna før han slipper han til i eliteserien — blant annet i Start 2 sin kamp mot Tollnes mandag kveld.

— Jeg må ha et bedre grunnlag for å vurdere ham. Jeg var her ikke da han var på prøvespill i sommer. Han er i god progresjon etter sin skade, men jeg vil se mer av ham, sier Borgersen.

— Det er en gåte for meg at Ikenna ikke startet mot Sarpsborg. Dårlige unnskyldninger om eventuell skade eller dårlige prestasjoner i treningshverdagen holder ikke for meg, da gutten har overbevist i to klubber på tre ukers prøvespill i sommer, sier Lindbæk, og legger til:

— Det gjelder tross alt overlevelse for Start. De må gjøre alt de kan for å snu det, og i den sammenheng så tror jeg Ikenna kan være en meget viktig spiller som må benyttes og dyrkes.

Ikenna imponerte på sitt ukeslange prøvespill i Start i juli. Før det skal han også ha gjort sakene sine bra på Aalesund-trening.

Fysisk sterk

Han deltok ikke på Starts restitusjonstrening mandag, han forberedte seg til Start 2 sin kamp mot Tollnes. Før helga var han klar på at han ønsket å bidra raskest mulig.

— Så blir det opp til treneren om han ønsker å bruke meg, sa nigerianeren, som ble hentet fra kenyansk toppserie.

Borgersen mener Ikenna kan ha noen andre kvaliteter enn Salvesen og Stokkelien, som dannet spisspar mot Sarpsborg.

— Han er først og fremst en veldig sterk fysisk spiller, men heller ikke han er den veldig hurtige spissen som går i bakrom, en type som naturligvis er savnet, sier Borgersen, som kjørte en lang formasjonsøkt med spillerne som startet i Sarpsborg mandag. Til vanlig har mandagstreningene vært korte med lav intensitet.

— Den offensive biten var det jeg var minst fornøyd med mot Sarpsborg. Vi må bli bedre til å holde ballen i laget, sier den nye treneren som får en ny sjanse til tre poeng når Lillestrøm kommer på besøk til Kristiansand lørdag - samme dag som Start fyller 110 år.