— Det var vanskelig for meg i dag. Jeg har hatt magetrøbbel i hele dag, og jeg burde ikke spilt. Det var tungt, sier Ajer, som ikke visste hva problemet kom av, tydelig skuffet i pressesonen etter kampen.

Kristoffer Ajer hadde smerter i magen under kampen mot Sarpsborg. Foto: NTB scanpix

Da Ajer ble byttet ut etter 73 minutter tok det ikke lang tid før han løp inn i garderoben. Trener Bård Borgersen fikk vite om mageproblemene like før kampen.— Vi tok en avgjørelse der og da, i ettertid er det lett å bli kloke. Men vi måtte bare ta den utfordringen, det var ikke mitt valg, sier Borgersen og legger til.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN.

Frisk resten av uka

— Han må gi signaler om det er noe. Det ble mye defensiv jobbing istedenfor at vi fikk hvilt med ballen. Da er det ikke godt å ha enda en utfordring i bunn, forteller Borgersen.

Starts største profil leverte en av sine svakeste kamper for Start, og det var tydelig å se at alt ikke var som det skulle.

— Dette er noe som kom i dag, jeg har ikke merket noe tidligere i uka. Det gjorde det vanskelig å spille i dag, gjentar 17-åringen, som etter en periode på topp har spilt mer på midtbanen i det siste.

— Denne kampen er egentlig en morsom kamp å spille sentralt, men i dag ble det tøft. Vi slår mye mer langt enn vi hadde tenkt til fordi vi rett og slett ikke var gode nok i dag, mener Ajer.

- Blir for stresset

Borgersen har hatt regien sammen med Mattias Andersson i en uke for Start nå. Ilddåpen for Start-treneren fikk en forferdelig begynnelse og det endte med 1-3-tap, men får likevel mye ros av Ajer.

— Bård og Mattias har gjort en fantastisk jobb denne uka, og har fått inn masse positivt i gruppa.

- Hva gikk galt i dag?

— Vi blir litt for stresset, og burde hatt mer ro med ballen. Det er kjedelig at vi ikke fikk det til i dag, sier Ajer.

Til tross for at Start har åtte strake tap nekter Rælingen-gutten å se mørkt på høsten.

— Det høres kanskje dumt ut når vi har tapt så mye, men jeg ser positivt på det. Den statistikken tenker vi ikke noe særlig på, mener 17-åringen, som valgte å bli i Kristiansand i sommer, til tross for interesse fra mange europeiske klubber.

Start ligger nå på nedrykksplass etter 23 kamper.