1-3-nederlaget i Østfold er nummer åtte på rad, og kun en gang tidligere i den 110-årslange historien til Start har det vært verre. Den gangen stoppet det på ni strake tap.

Start er nå nedrykksplass med Sandefjord bak seg, og Mjøndalen og Tromsø rett foran seg. Mjøndalen har et poeng mer, mens nordlendingene er foran på bedre målforskjell.

Tidlig scoring i mot

Gudmundur Kristjansson og Start må sukke etter det åttende strake tapet. Foto: NTB Scanpix

Det tok bare tre minutter før Sarpsborg tok ledelsen. Et langt innkast endte på bakre stolpe etter en duell. Der kom Patrick Mortensen skliende inn og vant ballen, og sendte den videre i mål.Bård Borgersen kunne knapt fått en verre åpning som trener for Start. Vondt skulle bli enda verre. Da kampen var femten minutter gammel kom 2-0. En lang ball gikk fra venstre over til høyre, hvor Kristoffer Tokstad fikk for mye plass fra sin oppasser, Robert Sandnes. Tokstad banket til på volley, og ballen gikk gjennom beina på Håkon Opdal.

Et Start-skudd

Start lå lavt og lot Sarpsborg trille ball i de bakre rekker før pause, og vertene fikk kampen akkurat i sitt spor. Det eneste skuddet Start hadde før pause var fra Mads Stokkelien. Hånes-gutten avsluttet fra drøye 20 meter, og skuddet gikk godt til side for mål.

Den første omgangen til Borgersen ble alt annet enn slik han ønsket. De samme elleve fikk tillit etter pause, uten at det så ut til at de ble noe varmere i trøya etter hvilen.

Hoff brente sjanse

Starts første store sjanse kom først etter 61 minutter da et innlegg fra Kristjansson datt ned foran beina til Hoff. Veteranen klinket til på volley, men skuddet gikk utenfor og nettsusen uteble. Minuttet senere kom Mathias Rasmussen inn for Lars-Jørgen Salvesen på topp.

Etter 68 minutter kom det tredje for Sarpsborg. Martin Wiig scoret etter nydelig og raskt spill fra Sarpsborg. Riktignok vil mange hevde at dette målet kom altfor enkelt. Noen minutter senere erstattet Erlend Segberg midtbanespilleren Kristoffer Ajer.

Frisparkmål

Segberg slo en god pasning til Hoff som var på full fart fremover. Kantspilleren ble revet ned og fikk frispark bredt på høyresiden. Kantkollega Espen Børufsen skrittet opp og slang ballen inn foran Kerr i Sarpsborg-buret, hvor det ble kaos. Så mye kaos at ballen gikk rett i mål. Børufsen ble kreditert målet etter 79 minutter.

Daniel Aase kom inn for Espen Hoff på høyrekanten etter 82 minutter, uten at det kunne snu kampen for Start. Neste oppgjør for Start er hjemme mot Lillestrøm til lørdag.