Start imponerte ikke voldsomt på bortebane, men reddet ett poeng da Matthías Vilhjálmsson to minutter før slutt tok vare på innbytter Kristoffer Ajers pasning. Det var ikke ufortjent at gjestene sikret ett poeng.

Dermed står begge lagene uten tap etter tre spilte kamper.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Til å grine av

Mjøndalen nekter å tape kamper i elitecomebacket, mye takket være Diomande. Han ordnet straffesparket som lenge så ut til å gi 1-0-seier. Tre minutter ut i annen omgang ble kantspilleren felt. Straffen skjøt Erik Midtgarden på tidligere landslagskeeper Håkon Opdal, men Midtgarden ble reddet av lagkamerat Mads Gundersen, som var nådeløs på returen fra Opdal.

– Dårlig treff av meg. Jeg ble lettet da Mads dukket opp, sa Midtgarden.

ta4aad3c.jpg

Han var mer opptatt av hvordan det gikk med en annen lagkamerat, nemlig skadde «Dio».Etter rundt en time spilt av oppgjøret gikk Vamouti Diomande (24) ned for telling, etter en duell med Starts Espen Børufsen. Diomande fikk kneet ut av ledd, og skal bli undersøkt nærmere.

– Jeg skjønte med en gang det var alvorlig på måten han hylte på. Det er utrolig synd for laget, men enda mer synd for Dio, for han er vanvittig god. Han er en spiller vi trenger. Dio hadde en stor sesong foran seg. Det er nesten bare til å grine av, sa Midtgarden til NTB.

Diomande hadde enorme smerter. I en perioder holdt han MIF-keeper Ivar Andreas Forn i hånden.

– Selv orket jeg ikke å gå bort. Da hadde jeg vel svimet av. Jeg hørte han skrek. Det var helt jævlig. Sånn er dessverre fotballen. Ja, han kommer tilbake. Han er så god at det er ikke noe å frykte. Spørsmålet er bare hvor lenge han er ute, om det er to måneder, seks måneder eller enda lenger, sa en bekymret Midtgarden.

Nekter å tape

Start berget ett poeng to minutter før slutt. Matthías Vilhjálmsson satte inn 1-1 etter solid forarbeid fra innbytter Kristoffer Ajer. Som MIF står Start uten tap etter tre runder.

– Ajer gjorde en fantastisk jobb ved å vinne en duell mot en av seriens sterkeste stoppere i Sundli, og da var det bare å sette den. Det var ett veldig viktig poeng. Det kunne blitt både tre og null poeng, men vi skal være OK fornøyd med seriestarten, sa Vilhjalmsson.

— Mjøndalen slår mye langt, og da er det lett å havne i samme spor. I første omgang er vi flinke til å tre ballen opp, og utnytte de store rommen som er. Men når vi bakpå etter pause, er Mjøndalen kyniske, og kampen blir som den blir. Men jeg er glad for at vi nekter å tape, og vi er også svært nær ved å ta tre poeng, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Han byttet tre spillere relativt tidlig i andre omgang. Andreas Hollingen, Emil Dahle og Espen Hoff gikk ut. Inn kom Kristoffer Ajer, Robert Sandnes og Lars-Jørgen Salvesen

— Folk ble slitne, og vi måtte ha ny energi i laget. Det var helt etter planen, vi skulle gi gass. Jeg synes alle våre tre innbyttere bidro til å sette fart i laget. 1-1 her er til å leve med. Jeg synes vi er best i første omgang, og skaper flest sjanser, den omgangen er jeg veldig fornøyd med. I andre havner vi bakpå tidlig etter å ha laget et unødvendig straffe. Og etter den stygge skaden til Diomande, dør kampen litt ut. Vi gjør noen febrilske bytter, og utlikner. Men Mjøndalen er vonde å møte, Mange vil få det tøft her, sier Start-treneren.

Diomandes skade gjorde at det ble lagt til hele ni minutter, men det var ikke nok tilleggstid til at noen av lagene maktet å sette inn et vinnermål i vårværet, selv om Start var farlig nær da Vilhjalmsson avsluttet i utsiden av stolpen.

Lagene hadde ikke møttes på øverste nivå siden 1992. Da vant Mjøndalen 1-0. I den kampen var en vitne til en sjelden trenerduell mellom to brødre. Boye (MIF) og Brede (Start) Skistad ledet hver sin klubb.