Søndag kveld ble det klart at Start rykker ned til 1. divisjon, etter at den håpløse sesongen fortsatte med 0-2-tap i Stavanger for Viking. Dette er klart tross at det gjenstår fire runder av eliteserien i fotball.

GAMLE START-HELTER:

Lørdag sikret Arendal opprykk til 1. divisjon etter 6-1-seier mot Ørn Horten. Laget har fortsatt ikke tapt en kamp i seriespillet, og selv med tre kamper igjen på programmet kan ingen ta fra Knut Tørums suksess.

Jerv gikk på et forsmedelig 1-3-tap mot Bryne på eget gress. Det gjør at Grimstad-gutta har fire poeng opp til Sandefjord med tre kamper igjen å spille. Norsk Regnesentral mener det er 76,6 prosent sikkert at Jerv forblir i 1. divisjon. De mener det er 11,1 prosent sjanse for direkte opprykk, mens gir Jerv 12,2 prosent sjanse for opprykk via kvalifisering.

— Det er kjempegøy at Arendal rykker opp, men jeg har ikke planlagt å spille mot de neste år om jeg fortsetter. Det frister med lokaloppgjør mot Start og Arendal. Det er en "vinn-vinn-situasjon" for Jerv. Rosenborg eller Arendal... Det er nesten morsommere å møte Arendal i lokaloppgjør enn å få noen sure bergensere ned hit for eksempel, sa Jerv-kaptein Glenn Andersen og tenkte på Brann etter kampen i helga.