KRISTIANSAND (fvn.no): — Vi ønsker at flest mulig skal komme på Start-kamp, sier Espen Solheim.

Han sitter i juniorstyret i Fløy, og trener også et av de aldersbestemte lagene i klubben. Tirsdag sendte klubben ut en invitasjon til alle lag, og spør om spillerne har lyst til å reise på Start-Rosenborg.

— Målet er å få med så mange som mulig. Det blir spennende å se om vi blir 50 eller 200 stykker, sier Solheim.

Start har fått en tung innledning på årets sesong. Laget ligger sist i eliteserien, og klubben har bare hatt et snitt på 4377 tilskuere på sine fem første hjemmekamper.

— Vi ønsker å gi Start en hjelpende hånd, sier Bård Georg Karlsen i Fløy.

Her er noe av grunnen til manglende poeng i seriestarten:

— Litt drahjelp

Han sier at Fløy har hatt en god dialog med Start de siste årene, noe som blant annet førte til overgangen til Lasse Sigurdsen.

— Nå trenger Start litt drahjelp, og det er viktig for oss å stille opp. Vi håper Lasse, som allerede har startet flere kamper, får muligheten igjen, sier Karlsen.

Initiativet til 2. divisjonsklubben er også en oppfordring til alle de andre klubbene i regionen.

— Vi håper flere klubber tar med seg lagene sine og reiser på kamp. Start har satt av et felt til oss, og vi skal gjøre alt vi kan for å fylle det opp, sier Karlsen.

Folkefest

Klubben har bestilt 100 billetter av Start.

— Vi håper å bli flere. Om 15–20 andre klubber gjør det samme, kan vi få fylt stadion. Norges beste lag kommer på besøk, og vi har lyst å gjøre alt vi kan for at det blir en folkefest, sier Karlsen.

Start-trener Steinar Pedersen liker initiativet til Fløy.

— Fantastisk. Kjempebra. Ingenting hadde vært bedre om de får initiativet sitt til å rulle og gå på Sørlandet, og at flere slenger seg med. Det at spillergruppa føler at folk rundt bryr seg, vil gi energi, sier Pedersen.