Mjøndalen har fått en tung start på årets sesong i 1. divisjon. Mandag kveld ble seriestarten forverret da Vegard Hansens menn tapte 0-2 for opprykksrival Sandefjord på Komplett Arena.

Oppgjørets siste scoring var av det uvanlige slaget. Kampklokken hadde akkurat passert 83 spilte minutter da Sandefjord tok en corner på stillingen 1-0. * Slik gikk det da Viking sendte Mjøndalen ned: — Dette gjør vondt

Mjøndalen-trener Vegard Hansen har fått en dårlig start på sesongen. Mandag kveld ble det 0-2-tap borte mot Sandefjord. Foto: NTB scanpix

Mjøndalen skulle forsvare hjørnesparket, men idet corneren ble slått inn i feltet, satte flere av bortelagets spillere fart ut og fremover på banen. Tanken var tydeligvis å sette i gang en rask kontring i retning Sandefjords mål hvis keeper Marco Priis Jørgensen fikk tak i ballen.Men Mjøndalen-keeperen rakk ikke opp, og i stedet stanget Sandefjords høyreiste spiss Péter Kovács ballen i mål. 2-0 til Sandefjord. Det innøvde trekket mislyktes totalt.

  • Se situasjonen øverst i saken!

– Hva var det dere prøvde på, Vegard Hansen?

– Akkurat når det gjelder dødballer, så vil jeg ikke si så mye om det. Jeg har ikke lyst til at det vi måtte ha av alternativer skal havne i avisen, sier Mjøndalen-treneren til Aftenposten.

– Men det gikk ikke som planlagt. Det kan jo alle se?

– Hele poenget er at keeperen vår skal fange ballen, og når han ikke gjør det, så ser det sikkert dumt ut, sier Vegard Hansen.

2-0-scoringen til Péter Kovács drepte alle håp om poeng for Mjøndalen, som har fått en meget dårlig start på comeback-sesongen på nest øverste nivå.

Etter seks spilte kamper ligger laget — som har blitt kjente i hele Norge etter TV-suksessen «Alle Gutta» – på tredje sisteplass i 1. divisjon. Vegard Hansens mannskap har kun tatt fem poeng.

Håper gresskamper noe av skylden

– Vi er ikke noe glad forat vi har fått den starten vi har fått. Vi hadde hadde håpet at vi skulle ta mer poeng. Vi har hatt en tung start. Resultatmessig har det vært for dårlig, sier 46-åringen.

– Vi har hatt tre bortekamper på gress, og vi skulle egentlig ønsket at vi hadde spilt mer på kunstgress nå i starten av sesongen. Så vi håper at det er noe av grunnen. Samtidig har vi vært veldig naive, vi var dumdristige i de første kampene, og det har blitt noen stygge resultater og smeller, sier treneren etter 14 mål i mot i løpet av seks spilte kamper.

På bortebane er statistikken brutal: Tre tapte kamper – på gress – og 0-10 i målforskjell.

– Vi så mer solide ut i dag, men Ulrik Arneberg spiller med skade, og Morten Sundli meldte forfall før kampen, så Ulrik måtte rett og slett bare holde ut, for vi hadde ikke flere stoppere tilgjengelig. Derfor ble vi tynne og slitne på slutten, sier Mjøndalen-treneren.

Bruntrøyene må tåle tyn på Twitter etter forsvarsblemmen:

Mange har lest denne saken i dag:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages: