KRISTIANSAND: — Det har vært en del rokkeringer, og ulike konstellasjoner, sier Pedersen.

I de to første serierundene brukte Start Uduak Idemokon og Espen Hoff på topp. Da Viking kom på besøk i 3. serierunde, ble Hoff byttet ut med Espen Børufsen.

Så ble Idemokon skadet, og siden har Pedersen brukt Lasse Sigurdsen, Kristoffer Ajer, Lars-Jørgen Salvesen, Mathias Rasmussen og Chidiebere Nwakali på topp. Det eneste spissmålet til Start i eliteserien i år, er Salvesens 2-2-scoring mot Strømsgodset.

— Vi hadde Uduak på banen i de tre første kampene. Etter det har han vært skadet. Når en spiller med de ferdighetene forsvinner ut av laget, må du prøve litt forskjellig for å se hva som fungerer best. sier Pedersen.

Han legger ikke skjul på at Idemokon ble hentet til Start for å være førstevalget på topp.

— Han har ferdigheter til å være det også, sier Pedersen.

Start vet ikke når nigerianeren kan være tilbake i spill igjen. 21-åringen sliter med en kneskade.

— Vi ønsker at alle som er i spillergruppa er skadefrie. Nå er det dessverre han og et par til som er ute. Det er noe vi må forholde oss til, sier Pedersen.

Etterlyser kontinuitet på topp

Mathias Rasmussen begynte sesongen som kantspiller, men har også vært hengende spiss, senest i 2-2-kampen mot Strømsgodset.

— Det er i spissplassen det blir rullert på når vi har slitt med å skape sjanser. Det forstår jeg, men man må holde litt på å gi folk muligheten, sier Rasmussen.

- Du mener folk bør få sjansen over litt lengre tid?

— Ja, sier Rasmussen.

- Føler du at du burde ha fått flere sjanser på topp?

— Mot Strømsgodset viste jeg at jeg kan krige, vinne dueller og holde på ballen. I tillegg kan jeg true bakrom, få ballen i mellomrommet, og vende opp. Det har jeg ikke helt fått vist ennå, men det kommer, sier Rasmussen.

- Hvem hadde du passet godt med?

— Flere av spillerne. Jeg tror det meste handler om å få jobbet sammen litt over tid, sier Rasmussen.

- Uvant å spille spiss

Espen Børufsen ble brukt sammen med Uduak Idemokon på spissplass mot Viking. Det fungerte ikke så veldig bra.

— Det var uvant å spille spiss, men det er gøy å ha prøvd det. Det har blitt litt utskiftninger på topp, men det har også blitt det over hele linja, sier Børufsen.

— Uansett hvem som spiller hvor, må vi bare være klar på hvordan vi skal spille, og bruke styrkene til hverandre, sier han.

Chidiebere Nwakali var sental midtbanespiller i sine første kamper for Start. I de to siste – mot Strømsgodset og Brann – har han vært toppspiss og hengende spiss. I Bergen var han Starts beste i 0-1-tapet.

— Chiddie har vært god. Han har imponert meg veldig siden han kom. Han er god med ballen, og tør å prøve. Det trenger vi, sier Børufsen.

Start får trolig et spissalternativ tilbake mot Rosenborg. Espen Hoff, som har slitt med akillessene den siste tiden, er nå tilbake i full trening og aktuell for troppen til torsdagens kamp.