I 16. mai-runden skal alle kampene avvikles samme dag. Noe annet ville vært for dumt, med det bakteppet 16. mai har fått i norsk fotball. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Denne sesongen betyr det åtte kamper som skal avvikles mellom klokken 15.30 og 20.00. To kamper skal spilles klokken 1530, fem kamper klokken 18.00, før det hele skal rundes av med Viking-Start, med avspark klokken 20.00. ## Fotball hele dagen

Jeg skal selv være til stede på denne kampen, og det gleder jeg meg stort til, men kamptidspunktet er håpløst. Hvorfor kan man ikke se til OBOS-ligaen og den siste fasen av sesongen? OBOS-ligaen har et krav om at de to siste rundene skal avvikles på likt, med avspark allerede klokken 13.00 på kampdag. Av flere grunner.

En av dem er at alle klubbene ikke er stand til å kunne arrangere kamp på kveldstid i denne perioden av sesongen, på grunn av fasilitetene rundt stadion. Hvorfor ikke gjøre noe lignende på 16. mai? La festen starte allerede klokken 1300 og holde det gående utover hele dagen?

Stokkelien-kanon i Bergen

I årets oppgjør mot Vikting håper jeg å kunne være med å skape nye supporterminner fra tribunen. Et minne som vil sette seg i hjernebarken, og bli der, i lang tid.

Slik var det nemlig 16. mai 2009. Mads Stokkelien, som på dette tidspunktet var 19 år, scoret sitt første eliteseriemål i Start på en utsøkt måte. Håkon Opdal , som i dag er Start-keeper, var i Brann på dette tidspunktet. Selv om han ikke vil, husker han nok dette målet fremdeles. Målet som kom tre minutter før full tid, og sørget for at Start fikk med seg et poeng fra Bergen.

For Stokkelien ble dette hans første av totalt ti scoringer i hans debutsesong som Tippeliga-spiller. Nå nyter 25-åringen profflivet i New York Cosmos. Her får han lære av Real Madrid-legenden Raúl.

La oss håpe vi kan skape nye minner for livet i Stavanger.