Jørgen Johansen, Start-supporter.

Først og fremst vil jeg si dette: jeg er ikke fan av at treneren må gå etter en fem-seks dårlige prestasjoner på rad, jamfør det som skjedde med Harald Aabrekk i Aalesund. Trenere må få tid til å forme en kultur, og sette sitt preg på en spillergruppe. Alle kamper i Tippeligaen er en test, og det skal være en viss kvalitetsforskjell på Molde og Start. Med en tre-fire nøkkelspillere hjemme, pluss et noe merkelig laguttak, ble det vanskelig i Molde.

Opdal holdt oss inne i kampen

Resultatet viste at kvalitetsforskjellen er tydelig, og at Start ikke klarte å demme opp for de største lagene med dagens stall.

Tradisjonen tro sliter Start med resultatene i mai, da kampene kommer tett. Mye av årsaken til det er at vi har en tynn stall, og mot Molde var den ekstra tynn.

Da dommeren blåste av til pause sto det 2-0. Tommy Høiland hadde da scoret to mål. Det kan vi takke Håkon Opdal for. Om det ikke hadde vært for flere praktredninger kunne det fort vært både tre og fire i sekken allerede før pause.

I etterkant av cupfadesen mot Vindbjart måtte Mons Ivar Mjelde tåle kritikk for hvordan han sto frem i intervju med lokalavisen etter å tapt 0-4 for 2. divisjonslaget. Han snakket blant annet om hjemmebrent, og ga Vindbjart-treneren råd om veien mot OBOS-ligaen for en av opprykksfavorittene i sin avdeling.

Snakke ned eget lag

Det passet bare ikke. Noe særlig bedre ble det ikke i Molde fire dager senere. I intervjuet på vei ut til andre omgang kunne man lese mellom linjene at den tidligere Brann-treneren ikke hadde særlig tro på poeng i rosenes by, og var heller ikke særlig offensiv i hodet på det som skulle skje i den andre omgangen.

Jeg siterer fra TV 2 sitt pauseintervju.

— Vi møter Norges beste lag. De spiller god fotball på sitt beste, og det er vanskelig å gardere seg mot. Molde leder 2-0. De skaper flere sjanser. Håkon Opdal har vært strålende, og det er bare å akseptere at vi møter et lag som er bedre enn oss. Guttene står på, de prøver. Vi må gjøre så godt vi kan.

En av supportergruppene til Start tydelig misfornøyd med trener Mons Ivar Mjelde Foto: Skjermdump Twitter

Er det virkelig den troen du behøver å gi spillerne på vei inn i en 2. omgang hvor det trolig handler om å gå ut på banen for å begrense et nederlag? Likefullt. Uttalelsene er defensive. Det er sjelden en god oppskrift å snakke ned eget lag på denne måten, selv om man visste at dette kom til å bli vanskelig. Supportergrupperingen Gyldenløves reagerte også på intervjuet, og publiserte kort tid etter en melding på Twitter (se bildet).

Nøkkelkamp mot Glimt

De første 20 minuttene etter pause viste laget heldigvis mer vilje enn sin egen trener. De forsøkte, gjorde et ærlig forsøk og skapte faktisk også et par farligheter. Utover i omgangen kom Molde mer til sin rett igjen. Tommy Høiland fikk hat-tricket sitt, samtidig som Agnaldo satte inn det tredje målet for romsdalingene.

Vi tapte 4-0 i en vanskelig bortekamp. Nå venter en nøkkelkamp hjemme mot tabelljumbo Bodø/Glimt på onsdag, før Start tar turen til Stavanger og bortekamp mot Viking på fotballens festdag, 16. mai.