MOLDE — START 0-1

AKER STADION (rbnett.no): Oppgjøret mellom Molde og Start var en begredelig seanse fra begynnelse til slutt, men for én mann var kampen helt spesiell. Etter 55 minutter ble Kristoffer Paulsen Vatshaug byttet inn til det som var hans siste seriekamp for Molde.

Publikum tok varmt imot ham, og Vatshaug svarte med solid innsats i sin siste kamp på Aker stadion. Etter 14 år som eliteseriespiller er det nå slutt, og det var en tydelig beveget Vatshaug som møtte pressen etter kamp.

— Det er ikke sorg, det er alle følelsene på en gang. Det er alle treningstimene jeg har lagt ned og ønsket om å spille fotball som gjør det så spesielt, sier 32-åringen, mens tårene triller.

Sterke minner

Vatshaug kom til Molde foran 2008-sesongen, og har vært med på både opp— og nedturer for de blåhvite. Det er i denne klubben han har spilt sin beste fotball, og det er denne klubben han har hjertet sitt i.

— Jeg kommer til å savne guttene i garderoben, og stemningen det er i spillergruppa når ballen triller rett vei og laget presterer sammen, sier han.

- Hva er dine beste minner fra tiden i Molde?

— Det er de avgjørende øyeblikkene. Øyeblikket da vi kom oss inn i Europa League og øyeblikkene da vi vant serien. De gangene vi løftet oss som lag og brøt barrierer.

Vatshaug gir seg som spiller på toppnivå, men melder seg på ingen måte ut av fotballfamilien. 32-åringen er nemlig ansatt som fagansvarlig for kvalitetsklubbprosjektet i Norges fotballforbund (NFF).

— Jeg er glad for å få muligheten til å bidra i utviklingen av norsk fotball. På den måten blir det også lettere å holde kontakten med et miljø jeg er blitt veldig glad i, sier han.

Solskjær-hyllest

Etter kampen mot Start, antydet Ole Gunnar Solskjær at Vatshaug kunne fått ny kontrakt med Molde dersom motivasjonen fortsatt var like sterk. Forsvareren tok imidlertid valget for en god stund tilbake, og det har manageren ingen problemer med å akseptere. Solskjær er takknemlig for det han har gitt klubben.

— Kristoffer har vært en fantastisk tjener for klubben. En skikkelig ledertype, og en viktig personlighet i garderoben, hvor han har tatt tak i de unge spillerne. Han har ikke vært førstevalget de foregående sesongene, men han har blitt seriemester to ganger. Og disse sesongene har han vært blant de viktigste spillerne i klubben, sier Solskjær.

NFF kontaktet Solskjær

Moldes manager tror 32-åringen kommer til å gjøre en solid jobb for NFF i tiden som kommer. Forbundet kontaktet faktisk Solskjær i forkant av ansettelsen.

— Han blir helt klart en ressurs for dem. Jeg ble spurt av forbundet, og nølte ikke med å anbefale ham. Han er en ambisiøs og profesjonell fyr, som har egne ideer og klare meninger. Kristoffer er en ordentlig fotballmann, og de trenger nye koster i forbundet nå, sier han.