Det er lite sannsynlig at noe skjer i kveld. Det er mer sannsynlig at det skjer noe inn mot sommervinduet, uten at jeg vil nevne klubber, sier styreleder i Start, Magne Kristiansen, noen timer før det internasjonale overgangsvinduet stenger.

CELTIC-AKTUELL: Kristoffer Ajer på Start-trening mandag. Foto: Pål Wollebæk Jørgensen

Det skal ha vært dialog mellom klubbene mandag ettermiddag. Celtic har ønsket å hente Ajer i dette vinduet, men de har ikke møtt Starts priskrav. Nå er det mest sannsynlig at klubbene blir enige om en overgang fra og med 1.juli 2016. Etter det Fædrelandsvennen erfarer ønsker Start rundt 10 millioner kroner for Ajer.— Vi har ikke noe overgangsvindu å forholde oss til, og kan selge Ajer denne uka, eller ved en senere anledning, sa Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen tidligere mandag.

Ble enige om å spare Ajer

Brandsdal reiste mandag på ferie til Florida. Kristoffer Ajer er fortsatt i Kristiansand. Mye skal skje dersom Celtic, eller andre klubber, skal hente Ajer dette vinduet.

Samtidig skal Ajer være sterkt ønsket i Glasgow. Han har selv sagt at det å spille for Celtic er noe han ønsker. At klubbene har vært innstilt på å få til en avtale nå har det ikke vært noen tvil om. Dialogen førte blant annet til at Ajer måtte stå over kampen mot Bodø/Glimt fredag kveld. Ingen av klubbene ville risikere at spilleren ble skadet.

— Uansett hvor jeg er så har jeg det bra. Celtic hadde vært bra, men jeg har det fint her frem til sommeren. Jeg vet at klubbene snakker sammen, sa Ajer til Fædrelandsvennen etter trening mandag.

Har tenkt mye

Da var han klar på at han trodde han ble i Start frem til i sommer.

— Det skal bli godt å bli ferdig med dette, uansett hva som skjer, sier 17-åringen, som trente med Celtic for to uker siden.

- Har du vært preget av dette?

— Jeg har kanskje hatt noen treninger der jeg har tenkt litt mye, innrømmer Ajer, som i motsetning til mange andre hele tiden har vært åpen om prosessen rundt seg selv.

Viktig spiller for Start

— Jeg har jo merket det på ham. Noen ganger kan det prege ham, og det skjønner jeg veldig godt. Det å tenke på dette kan ta litt energi, sa Start-trener Steinar Pedersen, som selv måtte leve med mye spekulasjoner før han ble klar for Start lille julaften.

— Hva betyr det for klubben om Ajer blir her frem til sommeren?

— Han er en god spiller som bare er 17-år. Han kommer til å svinge i prestasjonene, men han er en viktig spiller som setter sitt preg på treningene her, sier Pedersen.