Start er godt i gang med sesongoppkjøringen. Fredag er det duket for treningskamp nummer to for året. Bodø/Glimt er motstander i Nordlandshallen, i en kamp som går direkte på fvn.no.

I første treningskamp var det flere av ungguttene til Start som jorde et godt inntrykk, deriblant mandalitten Eirik Wichne. 18-åringen har også imponert Espen Hoff de første ukene.

— Jeg synes Wichne har vært frisk. Han virker veldig lett på foten, sier Hoff.

Steinar Pedersen brukte Wichne på høyrebacken mot Vindbjart.

— Wichne er en ekkel back å klå seg på. Du blir aldri kvitt ham, sier Hoff.

LES OGSÅ:

— Kan bli en sentral spiller

Han skryter også av Henrik Robstad, som meldte overgang fra Jerv til Start i midten av januar.

— Det er spennende med Robstad, og hans inntreden. Han har hatt en positiv åpning, sier Hoff.

Keeper Håkon Opdal har lagt godt merke til Andreas Hollingen de første ukene av oppkjøringen. Den tidligere Molde-spilleren var leid inn til Start forrige sesong. Avtalen ble gjort permanent tidligere i vinter.

— Jeg synes Andreas har tatt noen steg, og vært god i oppkjøringen så langt, sier Opdal, som tror den nye kontrakten har gitt Hollingen mer selvtillit.

— Selvsagt. Han fikk også spilt mye i fjor høst, selv om han slet litt med skader. Han er en spiller som helt klart kan ta nye steg, og bli en sentral spiller, sier Opdal.

- Ikke min beste posisjon

Både Hollingen og Wichne ser ut til å starte fredagens treningskamp. Førstnevnte sentralt på midten ved siden av Kristoffer Ajer, mens Wichne får fornyet tillit på høyrebacken.

— Det er ikke min beste posisjon, men hvis det er der de ser at jeg har størst mulighet til å komme inn på laget, så har jeg lyst å kjempe om den plassen, sier Wichne.

— Hvordan ser du på muligheten til å få spilletid i eliteserien i år?

— Det tar jeg bare som det kommer. Jeg tenker bare på hva jeg skal gjøre bedre på treningsfeltet, så ser vi hva som skjer, sier Wichne.

Posisjoneringen defensivt er et av forbedringspunktene til 18-åringen.

— Det har jeg blitt bedre til. Steinar er veldig konkret på hva jeg må gjøre. Jeg begynner å se sammenhengene med alt nå, sier Wichne, som mener flere av ungguttene har tatt nye steg den siste tiden.

— Det er mange som har blomstret de første ukene av sesongoppkjøringen, så det ser bra ut, sier Wichne.

PS: Kampen mellom Bodø/Glimt og Start vises direkte på fvn.no fredag kveld. Avspark er kl. 19.00 i Nordlandshallen