Da Fædrelandsvennen snakket med Ajer etter torsdagens trening, var han fast bestemt på å spille fredagens treningskamp mot Bodø/Glimt. I stedet ble han sittende på benken i samtlige 90 minutter, og så lagkameratene tape 0-2 i Nordlandshallen.

— Det er snakk mellom Start og Celtic, og sånn ble det. Jeg hadde lyst å spille, men det ble bestemt at jeg ikke skulle. Det var greit, sier Ajer.

— Hvem bestemte det?

— Det var de to klubbene, og det er ingen stor greie, sier Ajer.

Celtic og Start forhandler nå om en overgang for 17-åringen, som ble Starts toppscorer med åtte mål forrige sesong.

— Må skje raskt

— Hvor langt unna er partene å bli enige?

— De diskuterer, og jeg har egentlig fått veldig lite opplysninger nå. Jeg vet veldig lite. Vinduet stenger snart, og hvis det skal skje noe, så må det skje raskt, sier Ajer.

— Hvor lyst har du på å reise til Celtic?

— Det hadde vært fantastisk å få en sånn mulighet. Det er et topplag som vil ha meg, så det hadde selvfølgelig vært morsomt, sier Ajer, og legger til.

— Men jeg stresser ikke med det. Start er en fin klubb å være i det også, så jeg får se hva som skjer, sier Ajer.

— Vet du hva som skjer fremover?

— Jeg har ingen anelse egentlig. Hvis klubbene blir enige, så ser jeg på det som en kjempemulighet. Så får jeg se hva Celtic kommer med, sier Ajer.

Nærmer seg enighet

Overgangsvinduet i Skottland stenger mandag. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, nærmer Start seg enighet med Celtic om overgangssum.

Dersom partene blir enige om en avtalen, må Ajer diskutere sin personlige kontrakt med Celtic. I tillegg må han gjennom en legesjekk.

Fædrelandsvennen snakket også med Jan Tore Ajer, faren til Kristoffer Ajer, fredag. Han sa følgende;

— Det er klubbene som prater sammen. Det er ikke lenge til mandag klokka 24, så det bør skje noe snart. Det må egentlig være klart til i morgen hvis det skal rekkes. Det er slike medisinske tester som må gjøres, og tar litt tid.

— Ønsker dere en overgang?

-Kristoffer har hvert fall lyst til det. Men han får flere sjanser til om det ikke skulle gå nå. Han må bare være tålmodig.

- Et stort savn

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, hadde ingen kommentar på om noe var på gang da han snakket med Fædrelandsvennen før fredagens treningskamp.

Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl, sier følgende om Ajers situasjon;

— Det er vel en grunn til at han ikke spilte mot Bodø/Glimt, regner jeg med. Det er kanskje noe som nærmer seg, og overgangsvinduet stenger vel snart. Han er Start-spiller ennå, men hvis han får lov til å bli proff i utlandet nå, så unner vi ham den muligheten. Kristoffer er et kjempestort talent, som kan nå veldig langt, men hvis vi mister ham, vil det være et savn for oss, sier Vikstøl.

Ti millioner?

Start-trener Steinar Pedersen har ikke så mye å si rundt spekulasjonene rundt Ajer.

— Er Ajer på vei bort?

— Vi får se hva som skjer. Det har vært mye fram og tilbake, og det er en pågående diskusjon. Det er det, sier Pedersen.

— Er du forberedt på å miste Ajer?

— Jeg forholder meg til at det ikke er noe som har skjedd ennå. Vi tar det som det kommer, sier Pedersen.

Fædrelandsvennen skrev torsdag at Start og Celtic forhandlet om Ajer, men at partene foreløpig sto langt unna hverandre.

Trolig krever Start over ti millioner kroner for 17-åringen, som kom til Start fra Lillestrøm sommeren 2014. Ajer har en kontrakt med Start som går ut etter årets sesong.