Start-Stabæk 4–1

Stabæk skulle bruke sommerdagen på Sørlandet til å holde følge med serieleder Rosenborg. Slik gikk det ikke.

— Vi var svake i alle deler av spillet, og vi tapte duellene over hele banen. Det er ingen god måte å konkurrere på. Som manager tar jeg ansvaret for at det gikk sånn, sa Stabæk-treneren til C More etter kampen.

Bob Bradleys menn kom til Kristiansand uten tap i serien siden Rosenborg vant 3–2 på Nadderud 25. mai. Men Mons Ivar Mjeldes disipler i sør leverte spill som i perioder kunne minne om den gode, gamle makrellfotballen. Da ble Stabæk et enkelt bytte for hissig stimfisk.

Årsverste og årsbeste

Matthias Vilhjalmsson, Espen Hoff og to ganger Kristoffer Ajer scoret hjemmelagets fire mål. Adama Diomande sto bak gjestenes trøstemål.

— Vi har gjort det bra til nå i år, men dette var vår verste kamp i år. Vi var ikke gode i noen deler av spillet, fortsatte Bob Bradley.

Da var stemningen betydelig bedre hos Mons Ivar Mjelde.

— Samlet sett gjennom 90 minutter var dette årsbeste for vår del. Vi fikk kampen inn i et godt spor og klarte å sette Stabæk på plass, sa Start-treneren.

Ønsket i russisk fotball

Mjeldes islandske spiss, Matthias Vilhjalmsson (28), som ifølge lokalavisen Fædrelandsvennen er ønsket av den russiske klubben Ufa, sendte Start i føringen etter 19 minutter. Venstreback Ole Martin Rindarøy fosset ned langs siden og sendte ballen inn foran mål. Der ventet Vilhjalmsson som styrte inn 1–0 til hjemmelaget.

På overtid av 1. omgang kom nummer to. Igjen skjedde det ute på venstresiden. Rindarøy slo innlegget tilbake inn i feltet, der kom Espen Hoff trampende og bredsidet inn 2–0 til hjemmelaget.

Etter 53 minutter satt ettermiddagens tredje i garnet bak Mandé Sayouba. Nå med Espen Hoff i rollen som servitør. Innlegget fra høyre, av den lekre sorten, fant Kristoffer Ajer inne foran mål. Og Starts 17 år gamle stortalent stanget ballen nådeløst i mål. Elendig forsvarsspill av Stabæk. Ajer fikk stå mutters alene foran Sayouba.

Diomandes 10. seriemål

3–0 i Kristiansand. Hva så med Stabæk?

Adama Diomande hadde ikke scoret siden slutten av mai før han etter 68 minutter banket inn redusering til 3–1 under Håkon Opdal i Start-buret. Hans 10. seriemål i år. Men det ble en parentes. Stabæk var ikke i nærheten.

For like etter scoret Start sitt fjerde for dagen. Et skudd fra Andreas Hollingen ble blokkert. Ballen gikk rett opp i luften. Stabæks keeper Sayouba rykket ut for å plukke ballen, men fikk regelrett juling av Starts Vilhjalmsson i duellen. Det klønete forsøket resulterte i at Kristoffer Ajer fikk heade inn 4–1 i det tomme Stabæk-målet.

Dermed gikk Stabæk på sesongens tredje tap.