TRONDHEIM: — Vi leder serien suverent, og Start ligger der de ligger. Alle forventer at vi vinner kampen lett, men det er ikke alltid sånn i fotball, sier Vilhjalmsson.

Den islandske spissen scoret i nesten annenhver kamp da han løp rundt i den gule Start-drakten fra 2012 til sommeren 2015. I juli i fjor ble han solgt for rundt fire millioner kroner til Rosenborg.

Der vant han både serien og cupen forrige sesong, og trønderne ligger an til å kopiere den bedriften i år.

- Hva tenker du om det som har skjedd i Start siden du dro?

— Det er fortiden, så jeg tenker ikke så mye på det. Men jeg føler selvfølgelig med mine gamle lagkamerater, for jeg har fortsatt mange venner i Kristiansand. De er inne i en ond sirkel akkurat nå, sier Vilhjalmsson.

ROSENBORG-ESS: Matthias Vilhjalmsson. Foto: NTB Scanpix

Scoret to sist

I den motsatte kampen på Sparebanken Sør Arena scoret Vilhjalmsson begge målene da RBK vant 2-0. — Det blir ingen lett kamp mot Start, og vi må være klare. Jeg husker godt kampen på Sør Arena. Det ble en veldig vanskelig kamp for oss. Nå har Start ingenting å tape, sier Vilhjalmsson.

Han er usikker på hvor sterkt lag trønderne kommer til å stille mot Start.

— Jeg har ikke peiling hvordan det blir. Vi går inn i en viktig uke, med en tøff cupkamp mot borte mot Tromsø på onsdag, og en bortekamp mot Molde på lørdag. Jeg vet ikke hvordan treneren tenker, men det blir sikkert noen rulleringer, sier Vilhjalmsson.

Vilhjalmsson bøttet inn mål for Start før han ble solgt til RBK i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Fem RBK-mål

RBK har en suveren ledelse i eliteserien, og kan ta gullet borte mot Molde dersom de gjør jobben mot Start, og Odd avgir poeng i helga.

— Det er målet, sier Vilhjalmsson.

Islendingen har scoret fem ganger og servert to målgivende pasninger på sine 22 RBK-kamper i serien denne sesongen.