KRISTIANSAND (fvn.no): — Det er klart det er tungt, men vi prøver å være positive i garderoben, sier Ikenna til Fædrelandsvennen etter onsdagens trening på Kristiansand stadion.

Start forbereder seg til nok en seriekamp. Søndag venter mektige Rosenborg på Lerkendal. Trønderne topper eliteserien suverent, og har hele 47 poeng ned til Steinar Pedersens menn.

Spillerne begynner naturlig nok å bli lei av å snakke om den lange rekken på kamper uten seier. Den er på 38 etter 1-4-tapet mot bunnkollega Aalesund sist.

— Det er en veldig spesiell følelse. Man har hørt det 1000 ganger, så det er ikke noe nytt, sier Aase.

Han ble hentet inn på lån fra Vindbjart i fjor, og fikk med seg de 14 siste seriekampene. Avtalen ble gjort permanent før 2016-sesongen, og i år har Aase startet fem kamper.

Daniel Aase i aksjon mot RBK på Sparebanken Sør Arena. Foto: NTB SCANPIX

— Totalen er grusom

- Hva gjør det mentalt ikke å ha vært med på å vinne?

— Dette er en laggreie. Alle der inne har vært med på det samme. Vi har ikke vært gode nok, men vi har også vært nærme veldig mange ganger. Vi skal kjempe oss ut av dette, og du kan bare tenke hvor deilig det blir for oss å få oppturen, for den kommer, sier Aase.

- Hvordan blir det å få seieren når den kommer da?

— Det å ha kjent på en lang nedtur, betyr at en opptur vil være både fortjent etter det man har lagt ned av jobb, og utrolig godt og etterlengtet. Det er bare å jobbe mot at den pila skal snu. Når den gjør det, tror jeg det blir utrolig gøy å være i Start, sier Aase.

- Hva gjør rekken uten kamper med psyken din?

— Det er viktig å holde et reflektert syn på ting. Det er veldig sjeldent at det er helsvart, eller helt perfekt. Mot Aalesund sist, kan det være spillere som leverte en veldig god kamp, men det har ikke noe å si, fordi at vi har tapt. Vi har spilt ni uavgjorte kamper, og det er ikke sånn at alt har vært krise til enhver tid. Men totalen er selvfølgelig grusom, sier Aase.

Austine Ikenna på Start-trening på Kristiansand Stadion.

— Prøver å løfte hverandre

Austine Ikenna uttalte at han satset på å vinne hjertet til Start-supporterne da han ble spilleklar i fjor sommer. Nigerianeren har siden slitt med flere skader, og lite tillit fra trenerne. Denne sesongen har han bare startet to kamper.

— Nå kjemper jeg bare for å få en ny mulighet, sier Ikenna, som til tross for lite spilletid, lider med resten av laget i den tunge, sportslige tiden.

— Alle spillerne gjør alt de kan hver eneste dag, og vi prøver løfte hverandre, sier spissen.

- Hva vil en seier gjøre med laget, tror du?

— Det kommer til å bli helt fantastisk. En seier vil løfte moralen, sier Ikenna.

- Er du lei av å tenke på rekken med kamper uten seier?

— Ja, men det er en positivitet i spillergruppa, og vi har troen på at seieren vil komme. Vi må bare holde fokus, og fortsette å jobbe hardt, sier Ikenna.

I det motsatte oppgjøret mot Rosenborg var det lenge jevnt, men to mål av Matthias Vilhjalmsson de siste ti minuttene ga trønderne en 2-0-seier.

Søndagens kamp på Lerkendal spilles kl. 20.00, og vises på TV2 Zebra.