Midtstopperen, som ikke har vært på banen siden 25. mai, fikk 45 minutter da Start vant 3-0 over Sørlandslaget fredag. 27-åringen kom seg greit gjennom omgangen han fikk, og markerte seg både med susende taklinger, og ikke minst verbalt.

- Du hadde et greit tenningsnivå til kampen?

  • Ja, dette laget trenger tenning. Det vet jeg at jeg kan bidra med. Da får jeg med meg resten av gjengen, sier Mathisen.

Det ble ganske stille på banen etter at stopperkjempen gikk ut.

  • Ja, det ble det. Vi er helt avhengig av at noen fyrer det opp, og det skal jeg bidra med hver eneste gang jeg er på banen. Disse guttene er fantastisk gode, så lenge de kan være fyrt opp. Jeg skal bruke all min energi på å fyre resten av gjengen opp, sier Mathisen.

- Kroppen fungerte bra

- Hvordan gikk det på banen?

  • Det gikk fint. Kroppen fungerte bra, og det var gøy å spille igjen, sier Mathisen.

Midtstopperen ble skadet i første seriekamp forrige sesong. Han kom tilbake mot slutten av vårsesongen, men fikk kun to kamper før han måtte kaste inn håndkleet igjen.

  • Jeg fikk slått noen pasninger til Hoff uten at kneet røyk, og nå kan jeg dra hjem å kose meg. Det var veldig gøy etter alt det negative som har vært det siste året. Jeg får håpe jeg kan bygge videre på dette.

- Hvordan var det å møte Erik Mykland igjen?

  • Det var veldig hyggelig, jeg har ikke sett ham på en stund. Jeg mener han burde ha spilt her. Han kunne ha stått i midten og strødd pasninger, sier Mathisen.

Myggen til Start?

27-åringen er klar på at han gjerne vil se Myggen i Start igjen.

  • Jeg håper at vi kan få ham inn i Start i en eller annen form. Erik er en mann som besitter ufattelig mange kvaliteter som trener, akkurat som han gjorde som spiller. Det er veldig gøy å se at han har ambisjoner om å være trener. Nå får han først ta Risør til nye høyder, så får vi se om han kan komme til Start etter hvert, og bidra der.