— Førsteomgangen vår var bra. Vi skapte masse sjanser, og burde ha ledet mer enn 2-0, sier Start-treneren.

Det var bare spilt tre minutter da den første ballen satt i nettet. Donns Johan Naglestad hadde ballen på siden, og sendte en støttepasning tilbake til keeper Benjamin Boujar.

Donn-spilleren bommet totalt på medspilleren sin, og ballen trillet mot det åpne buret. Boujar forsøkte alt han kunne å nå ballen, men den gikk rett i det tomme nettet.

Herlig scoring

Da halvtimen var spilt, fikk de 1350 tilskuerne i Sørlandshallen se kveldens høydepunkt. Mathias Rasmussen fikk ballen, og klinket til fra 18 meters hoid. 17-åringen fikk drømmetreff, og ballen satt klistret i vinkelen bak en sjanseløs Boujar.

Like før pause fikk Starts straffe etter at Jon Hodnemyr ble lagt ned innenfor 16-meteren av Vindbjarts Thomas Zernichow. Sistnevnte var ikke akkurat enig i avgjørelsen, men dommer Thor Håversen pekte resolutt på straffemerket.

Alejandro Castro, som hadde satt ballen i stolpen tidligere i omgangen, tok oppgaven med å ta straffen. Han tok et langt tilløp, men satte ballen håpløst høyt over mål.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til Start.

Ajer-scoring

Begge lag gjorde mange bytter i hvilen, noe som påvirket både tempoet og nivået på spillet.

Den første store sjansen i omgangen ble det scoring av. Denne gangen var det Kristoffer Ajer som var sist på ballen. Midtbanespilleren fikk et skudd fra Castro rett i beina, dro av en mann, og satte skuddet sitt i hjørnet balk Boujar fra seks-sju meters hold.

Da 74 minutter var spilt kom Sørlandslagets største mulighet i kampen. Det falt til innbytter Jan Thomas Sandvik fra Donn, etter at han hadde snappet opp en løs heading fra John Olav Norheim tilbake til Håkon Opdal. Starts sisteskanse var imidlertid raskt oppe med nevene, og reddet til corner.

Start hadde noen gode sjanser til, blant annet ved et skudd av Erlend Skagestad og et godt forsøk av Alejandro Castro, men kampen ebbet ut med en 3-0-seier til Mons Ivar Mjeldes menn.

— Jeg er fornøyd med at vi holder Sørlandslaget unna for mange målsjanser defensivt, I andre omgang daler tempoet. Vi bruker for lang tid med ball, vi står litt for mye å spille fotball. De gangene vi klarer å få tempo på ballen, så henger ikke Sørlandslaget med. Dette er en grei gjennomkjøring, og vi fikk brukt masse spillere, og fikk noen svar på hvem som er bra, og hvor vi har mer å gå på, sier Mjelde.

Skryter av Segberg

Mjelde trakk fram Erlend Segberg som en av de som gjorde et positivt inntrykk for Sørlandslaget.

— Det var kjekt å se Segberg. Han har trent mye med oss, og viser det igjen på Sørlandslaget. Han gjør lite feil, og gjøre mye, mye bra, sier Mjelde.

Kampfakta:

Start – Sørlandslaget 3-0 (2-0)

Treningskamp, 1350 tilskuere i Sørlandshallen.

Mål: 1-0 selvmål Johan Naglestad (3), 2-0 Mathias Rasmussen (30), 3-0 Kristoffer Ajer (74).

Gult kort: Gudmundur Kristjansson og Ajejandro Castro, Start.

Dommer: Thor Håversen, Solbygg.