KRISTIANSAND (Fædrelandsvennen): — Det føles veldig tungt. Vi ledet med to mål og det var 40 sekunder igjen, også blir det uavgjort. Det er slikt man ikke tror er mulig før man ser det, sier Tom Nordlie etter 3-3-kampen i Kristiansand.

- Har du opplevd noe lignende?

— Seriefinalen med Start i 2005. Det skjedde jo rett oppi gata her, svarer Nordlie, som trente Start fra 2004 til sommeren 2006. Da førte han Start til seier i 1. divisjon og 2. plass i eliteserien. På målstreken ble Start slått av Vålerenga. Sørlendingene lå foran Oslo-laget på målforskjellen før siste serierunde. I Kristiansand tapte Start 1-3 for Fredrikstad, mens Vålerenga spilte uavgjort 2-2 i Skien mot Odd.

Hadde seieren i lomma

For med seier på Sparebanken Sør Arena, og Brann-seier over Sogndal, var det fortsatt et ørlite håp om fornyet eliteseriekontrakt for Sandnes Ulf. Men i kampens siste minutt reduserte først Bismark Acosta til 2-3 før Lars-Jørgen Salvesen fullførte opphentingen med sitt første eliteseriemål, da var løpet kjørt for rogalendingene. Dermed er det klart at Sandnes Ulf spiller i 1. divisjon neste sesong.

— Det var sykt å se på. Det er den verste måten det kunne skje. Selv om Start fikk ett mål på slutten der, var vi sikre på at «dette vinner vi». Men slik gikk det altså ikke, sier Sandnes Ulfs reservekeeper Sean McDermott, iren som oppvokst i bydelen Vågsbygd i Kristiansand.

- Alle var i sjokk

— Det var en dårlig stemning i garderoben, for å si det mildt. Alle var i sjokk. Det var ingen som klarte å forstå hva som skjedde, fortsetter McDermott.

Trener Nordlie hadde vondt av sine spillere etter at nedrykket var et faktum.

— De har jobbet hardt i hele høst, men jeg synes vi har fått dårlig betalt. Vi har spilt seks uavgjorte kamper i høst. Vi har ikke hatt marginene med oss. Jeg synes synd på spillerne, sier Nordlie.