KRISTIANSAND (Fædrelandsvennen): — Det var helt sykt. Det er det største jeg har opplevd – den beste følelsen jeg har hatt i karrieren, sier 18-åringen fra Hellemyr i Kristiansand.

I år har unggutten bøttet inn mål for Starts andrelag i 3. divisjon. Søndag fikk Salvesen en drøy halvtime, og det var en sjanse han ikke ga fra seg.

Med 93 minutter og 45 sekunder spilt, på stillingen 3-2 til Sandnes Ulf, ble en langpasning fra Gudmundur Kristjansson pumpet fremover. En Ulf-forsvarer prøvde å klarere, men stusset i stedet gjennom Start-spissen. På halvspretten dunket Salvesen til med sin gode venstrefot, og ballen føyk inn i lengste hjørne.

Lars-Jørgen Salvesen (i sort genser) scoret sitt første eliteseriemål i kampen mot Sandnes Ulf. Foto: NTB SCANPIX

— Jeg fikk et kjempetreff. Sett under ett synes jeg det er fortjent at vi klarte å få med oss ett poeng fra denne kampen.

To mål på overtid

Lenge så det ut som at Tom Nordlie og Sandnes Ulfs håp om eliteseriespill i 2015 levde videre til siste serierunde. For da 90 minutter var passert sto det 1-3 på måltavla i Kristiansand.

Men det var ikke rogalendingenes dag. Før Salvesen utlignet hadde Bismark Acosta satt inn en redusering til 2-3 etter en corner. Mot slutten av kampen klarte Start å få til et visst press mot Sandnes Ulf-målet. Selv om ikke uttellingen kom med en gang, fikk de til slutt betalt for det.

— Jeg satt med en følelse om at vi kom til å score, men klarte ikke å få ballen i mål. Vi skapte mange halvsjanser. Da Bismark scoret løp jeg inn i mål for å hente ballen, så vi kunne få i gang spillet igjen, sier 18-åringen.

Mye av oppmerksomheten blant Starts unggutter har i år har dreiet som om 16 år gamle Kristoffer Ajer. Han jobber med Salvesen på treningsfeltet hver dag, og vet hvor mye tid som ligger bak søndagens scoring.

— Det er utrolig fortjent at Lars-Jørgen fikk det målet. Han er en veldig god spiss, som scorer på de sjansene han får, forklarer Ajer.

59 baklengsmål

Selv om avslutningen på søndagens kamp var god, sett med sørlandsøyne, skal man ikke glemme at Start slapp inn tre mål – igjen. Dermed er tallet for antall baklengsmål 59 denne sesongen.

— Det er sterkt av oss å komme tilbake fra å ligge under 1-3, men det er håpløst å slippe inn tre mål hjemme mot Sandnes Ulf, sier Ajer.

— Det var en altfor dårlig kamp av oss. Vi var heldige som fikk med oss poeng. Vi må være mye bedre mot Vålerenga neste helg, for det blir en større utfordring enn hva Sandnes Ulf, sier Zlatko Tripic.

Med 3-3 sendte er Sandnes Ulf et 1. divisjonslag neste sesong. Det er fire poeng opp til Brann på kvalifiseringsplass.