KRISTIANSAND (fvn.no): 18 år gamle Lars Jørgen Salvesen avsluttet noen ekstreme overtidsminutter. Da 90 minutter var passert ledet Sandnes Ulf 3-1 i Kristiansand. Fire minutter senere sto det 3-3. Bismark Acosta og Lars Jørgen Salvesen scoret målene for Start.

— Det var helt sykt. Helt vanvittig, sier Salvesen.

NEDTUR: De lyseblå må innse at Start har utlignet til 3-3 på hjemmebane. Dermed er Sandnes Ulf i 1. divisjon. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

— Lars Jørgen reddet dagen min, sier trener Mons Ivar Mjelde.

Svak Start-kamp

Start åpnet best de første fem-seks minuttene, men etter det var det vanskelig å se at det laget hadde tatt 34 poeng og allerede hadde fornyet sin eliteseriekontrakt.

Bedre ble det ikke da Terje Reinertsen enkelt skulle fange et innlegg, men mistet ballen og kolliderte med Bismark Acosta. Da fikk Edier Frejd verdens enkleste jobb med å tuppe ballen i det åpne målet.

Ikke lenge etter så Start-forsvaret ut som rundingsbøyer. Fredrik Midtsjø fikk gjøre akkurat som han ville og danset gjennom Start-forsvaret. Glenn Andersen kom seg på riktig side av Midtsjø, men klareringen til Grimstad-mannen gikk rett i Midtsjø og i mål.

Redusering på overtid

Rett før lagene gikk til pause smalt Gudmundur Kristjansson ballen i nettet og ga sørlendingene håp om poeng.

Men det sluknet litt igjen 80 sekunder ut i 2. omgang. Start-spillerne virket ikke som de hadde våknet igjen etter hvilen, for Randall Brenes fikk stå helt alene på sju meter og banket inn 3-1 til gjestene.

Mot slutten av kampen presset Start på for å få en redusering, men svært få – om noen – trodde det var mulig å få poeng. Det klarte de.

To mål på ett minutt

For tre minutter på overtid hadde Start et massivt press foran målet til Sandnes Ulf. Og til slutt havnet ballen i nettet. På bakre stolpe etter en corner tuppet Bismark Acosta inn en redusering for Start.

Da trodde de fleste at det var kampens siste spark på ballen, men dommer Kristoffer Helgerud ga Start et ekstra angrep.

En Sandnes Ulf-forsvarer stusset ballen gjennom til Lars Jørgen Salvesen. Starts supportergruppe, Tigerberget, hadde ropt 18-åringens navn i hele kampen før han kom inn med rundt timen passert. Salvesen tok imot ballen på brystet og klinket til på volley. Ballen føk inn over Sandnes Ulfs keeper Hannes Thor Halldorsson og i nettet. Sparebanken Sør Arena, eller de få som hadde blitt igjen, eksploderte.

Start fikk dermed med seg ett poeng i hjemmeavslutningen denne sesongen. Sørlendingene drar til Oslo for å spille borte mot Vålerenga i siste serierunde.