LA MANGA: — Jeg husker jeg var litt sur da. Vi møtte Vigør i første seriekamp og jeg var på innbytterbenken, forteller Eirik Wichne og myser mot den spanske vårsolen på La Manga. 18-åringen rister på hodet og ler når han tenker på hvordan ting har forandret seg på et år.

INNE PÅ LAGET: Eirik Wichne starter torsdagens treningskamp mot Sarpsborg 08 på La Manga. Foto: Pål Wollebæk Jørgensen

Da serien startet for under et år siden satt Eirik Wichne (18) på benken for Start 2 mot Vigør i 3.divisjon. Nå ligger han an til å starte serieåpningen mot Lillestrøm 13 mars.— Det er litt vilt, og ganske stort egentlig. Jeg må ikke tenke for mye på det, sier unggutten som torsdag kveld er en av 11 Start-spillere som starter treningskampen mot Sarpsborg 08 på La Manga. Steinar Pedersen har vært tydelig på at de som starter kampen mot Sarpsborg, er dem som er nærmest serielaget akkurat nå. Med nykommer Jens Kristian Skogmo ute med en hælskade store deler av vinteren, har Eirik Wichne tatt et godt grep om høyrebackplassen i Start.

— Mye kan skje på et år, sier Steinar Pedersen og smiler.

Han forklarer hvorfor han ikke er redd for å bruke den omskolerte midtbanespilleren Wichne som høyreback i eliteserien.

— Han har prestert godt i hele vinter. Han har lagt mye av seg selv inn i treningsarbeidet og virkelig bitt fra seg. Han er alltid på. Han er 100 prosent til stede. Det liker jeg, skryter treneren.

Blir trolig tatt opp i Start-stallen

Den lille, lettbente backen mener selv at Pedersens inntreden har hatt mye å si for hans utvikling. Mandalitten, som har spilt mest sentral midtbane og ving hittil i karrieren, fikk tidlig i januar en tydelig og klar beskjed om at han var der på lik linje med alle andre — til tross for at han foreløpig kun er en del av toppspillergruppen i vinter. "Ta din plass", var beskjeden fra Pedersen.

— Jeg tror jeg har gjort det, sier Wichne beskjedent.

- Hvordan?

— Jeg prøver å ta mer plass ved å bruke stemmen mer, trøkke til og vise at jeg er her, sier Wichne, som høyst sannsynlig blir belønnet med plass i a-stallen om ikke lenge.

Mot Sarpsborg på La Manga er Wichne trolig den eneste av de lokale ungguttene som er på laget. Han blir lagets yngstemann, for det er lite trolig at Kristoffer Ajer, som ankommer La Manga torsdag formiddag, starter kampen mot Sarpsborg. Mathias Rasmussen, som har spilt to og en halv kamp for G19-landslaget tidligere i løpet av forrige uke, har fått beskjed om at han spares fra start.

Spent på Uduak

— Han kommer til å bli mer involvert i den andre kampen vi har her nede. Etter noen meget gode kamper her nede må vi bruke hodet når det gjelder Mathias sin kampbelastning. Han skal trene godt, så kan han bidra mer mot Sandnes Ulf på mandag, sier Steinar Pedersen, som i likhet med mange er spent på hva Uduak Idemokon kan få til på topp for Start sammen med Espen Hoff. Nigerianeren ser ut til å ha et stykke igjen før han er på høyde med de andre fysisk.

— Jeg vil se at han tar steg der og jobber med presset defensivt, sier Pedersen.

- Han har fått beskjed om at han skal gi alt og heller byttes ut tidlig om han går tom?

— Ja. Han kan ikke jogge rundt og spare krefter, sier Pedersen.

Sannsynlig Start-lag: Håkon Opdal - Eirik Wichne, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad - Espen Børufsen, Andreas Hollingen, Gudmundur Kristjansson, Daniel Aase - Espen Hoff, Uduak Idemokon.

Følg Fædrelandsvennens direktesending før og etter kampen på Fædrelandsvennens nettside. Der får du også reaksjoner og spillerbørs etter kampen mot Sarpsborg, som starter klokken 19.00.